Gruppvåldtäktsmän är brottsoffer säger SVT, socialtjänst och polis: Nu tokrasar Joakim Lamotte

Journalisten Joakim Lamotte. Foto: Sebastian Lamotte
  • Måndag 12 mar 2018 2018-03-12
E-post 4656

SVERIGE Både en SVT-journalist, en person på socialtjänsten och en person från polisen säger i ett SVT-inslag att gruppvåldtäktsmän även är offer, när de kommenterar en händelse med sju gärningsmän som drogat och våldtagit en kvinna i ungefär tio timmar. Samtidigt, poängterar debattören Joakim Lamotte, nämns inte kvinnan en enda gång i tv-inslaget.

Det är debattören Joakim Lamotte som uppmärksammar det märkliga tv-inslaget där sju gruppvåldtäktsmän beskrivs som offer. I en video förklarar Lamotte att våldtäktsmännen drogat och våldtagit en kvinna i upp emot tio timmar och att när SVT ska återge inslaget talas det enbart om att det är killarna som är offer. Samtidigt nämns inte kvinnan alls i inslaget, berättar Lamotte.

– Nu har alla gränser för vad som är anständigt passerats. Ni vet den där gruppvåldtäkten i Malmö där sju killar är tagna av polisen där de är misstänkta för att ha gruppvåldtagit och drogat en tjej under tio timmar, inleder Lamotte i sin video.

Sedan har Lamotte klippt in delar av SVT-inslaget för att visa hur nyheten presenteras av den statliga mediekanalen.

– Eftersom de misstänkta är under arton år kopplas de sociala myndigheterna in. Där ser man att unga som begår den här typen av brott ofta också själva kan betraktas som offer, säger SVT:s berättarröst i inslaget.

Sedan klipper Lamotte in vad Martin Facks från socialtjänsten har att säga i samma tv-inslag.

– Som alltid när barn gör hemska saker, brottsliga eller andra normbrytande beteenden, så ser vi på socialtjänsten att de alltid också är offer i någon ände, säger Facks.

Och liknande tongångar hörs även i inslaget från en representant från polisen. Detta får debattören Joakim Lamotte att gå i taket i sin Facebook-video.

– Här har vi en journalist, socialtjänsten och vi har polisen. Under det här inslaget nämner de inte den här tjejen med ord en enda gång. Men de upprepar hela tiden att de här killarna är offer.

– Hur fan är det rimligt? Är det konstigt att vi inte får bukt med de här gruppvåldtäkterna i Sverige när vi har sådana här människor som sitter på maktpositioner? Vi måste sluta dalta med de här jävla svinen och ta kvinnornas historier på allvar, utbrister Lamotte i videon.

Nedan kan du se Joakim Lamottes video om tv-inslaget i SVT. Om du vill stödja Joakim Lamotte kan du skicka en slant med Swish till telefon: 070 7760990

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag