Gür annonserar nytt pop-up-seminarium i Almedalen

Thomas Gür. Foto: Ernst Henry
  • Måndag 2 jul 2018 2018-07-02
E-post 356

ALMEDALEN ”9,5 teser om integrationen – så får vi bukt med problemen fram till valet 2038”, inleder den borgerlige debattören Thomas Gür en annonsering på Facebook om att han arrangerar ett nytt så kallat ”pop-up-seminarium” i Almedalen. Även denna gång är platsen parkbänkarna utanför Visby Sankta Maria domkyrka.

Under Almedalsveckan förra året väckte den borgerlige debattören Thomas Gür nyfikenhet då han bjöd in till ett eget seminarium som lockade 70-talet åskådare. Det speciella är att Gür varken hade hyrt någon plats i Almedalen, ej heller annonserat i Almedalsprogrammet. Istället använde Gür den mer moderna plattformen Facebook för att uppmärksamma allmänheten och synnerligen de egna följarna på seminariet.

Men nymoderniteterna slutar också där. Likt Demosthenes i antikens Grekland använde Gür ingen teknisk utrustning som mikrofon eller högtalare för att nå ut med sitt budskap. Detta väckte också viss förvåning och beundran i svenska medier, inte minst omständigheten att Gür lockade en förhållandevis stor publik.

”På utsatt tid samlades ungefär 75 personer i blåsten på kyrkbacken. Inte många, kan tyckas, men fler än på många events finansierade av ovetande skattebetalare”, noterade Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson.

Seminariet filmades och direktsändes i sociala medier av åhörare. På den vägen har inte mindre än 14 000 personer tagit del av Gürs föreläsning. Vidare uppmärksammade fem tidningar det omtalade arrangemanget.

Årets upplaga av vad Gür kallar ”pop-up-seminarium” har titeln ”9,5 teser om integrationen – så får vi bukt med problemen fram till valet 2038”. På den egna Facebooksidan berättar han närmare om tankarna med seminariet.

”Efter min inledning kommer jag att leda en diskussion med åhörarna som också blir seminariedeltagarna. Min avsikt är att nyttja de diskussionerna till en artikel jag siktar på att skriva i GöteborgsPosten om drygt en månad. Som motprestation hoppas jag kunna bjuda på en eller annan insikt, en givande diskussion och medverkan i ett annat sätt att diskutera politik”, skriver Gür.

FAKTA: Gürs pop-up-seminarium

När: Visby den 4 juli 2018, klockan 14.00
Var: Parkbänkarna utanför Visby Sankta Maria domkyrka, Västra porten. Kyrkogatan 2
Hur: Med hög stämma förkunnar Gür sitt budskap på kyrkbacken

Vill du följa Thomas Gür på Facebook? Klicka här för att komma till Gürs Facebooksida!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag