GW sågar aktivister efter TV-kupp: ”Miljömuppar”

Bild: Notwist/Boberger/CC BY 3.0/TikTok
  • Onsdag 31 maj 2023 2023-05-31
E-post 0

I lördagens final i TV4-programmet ”Let’s Dance” stormade klimataktivister från Återställ våtmarker scenen mitt under finalisten Charlotte Kallas dans. Nu kommenterar kriminologen Leif GW Persson händelsen i ”Nyhetsmorgon” på TV 4. Och jaktentusiasten Persson har inte mycket till övers för aktivisterna, som han avfärdar som ”miljömuppar”.

– Det här var ju såna här miljömuppar som demonstrerade, och Charlotte (Kalla) är väl den enda deltagaren i Let’s Dance någonsin som haft kontakt med den typen av miljö som jägare och naturintresserad, säger Persson.

Enligt Persson har aktivisterna sannolikt gjort sig skyldiga till skadegörelse.

– De är ju två inne på scenen och sen finns det tydligen en tredje som har hjälpt till med logistiken och befinner sig inne i lokalen. Den ena av dem på scenen häller ut färg på golvet, så får man inte göra, säger Persson och fortsätter:

– Det kallas för skadegörelse, den mildare formen av skadegörelse kallas för åverkan, så där har man inlett en förundersökning. Brottsrubriceringen mot de här tre är skadegörelse.

Den kameraman vars kamera knockade en av aktivisterna hade varit misstänkt för misshandel om det hela skett avsiktligt, vilket Persson avfärdar.

–Om kranföraren försöker slå ner honom, alltså fotografen, med den här kranen som han förfogar över, då uppstår ju naturligtvis en misstanke om misshandel. Men det var klart en olyckshändelse, säger Persson.

Läs även: Här knockas klimataktivisten: ”Löneförhöjning måste gå till kameramannen”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag