Hade inte tiggt ihop tillräckligt med pengar – dumpades på E4

Polisen fick plocka upp en tiggare som blev dumpad på väg E4 av "chefen". Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Chang Frick samt Faksimil Google Maps
  • Lördag 10 okt 2015 2015-10-10
E-post 662

TIMRÅ En bulgarisk man blev dumpad av sin ”chef” för att han inte tiggt ihop tillräckligt med pengar, meddelar polisen på sin hemsida. – Han är inte fyllda 60 än, han var trött. Det är den bedömningen jag kan göra, men det var inga fysiska skador, säger vakthavande befäl Marcus Grahn till Nyheter Idag.

Klockan 22.21 fick polisen larm om en man som gick längs med väg E4 i höjd med Torsboda i Västernorrlands län. Det kom att visa sig vara en man från Bulgarien som blivit dumpad av sin ”chef” för att han inte tiggt ihop tillräckligt med pengar. Det berättar polisen på sin hemsida.

När Nyheter Idag ringer till polisen i Västernorrland berättar de att mannen mår bra trots omständigheterna.

– Han är inte fyllda 60 än, han var trött. Det är den bedömningen jag kan göra, men det var inga fysiska skador, säger vakthavande befäl Marcus Grahn till Nyheter Idag.

Har upprättat anmälan om människohandel

När det stod klart varför mannen var ensam på motorvägen upprättade polisen en anmälan om människohandel. Han ska även få hjälp av socialtjänsten som ska hjälpa mannen till bulgariska ambassaden i Stockholm. Vad gäller chefen som dumpade mannen är det inte helt enkelt för polisen att få tag i den personen.

– Ja alltså vi har ett ärende med viss information och det är det vi får jobba med. Men jag har ingen plats att söka honom på, så att säga, förklarar Grahn.

Ser ni risk att det finns fler människor som kan vara offer för människohandel i samband med den här händelsen?

– Risk och risk. Det där har stötts och blötts i flera rapporter. I den här typen av verksamhet kan det finnas förutsättningar för att personer här vistas och arbetar under omständigheter som skulle kunna falla under brottet människohandel.

– Nu har vi en specifik händelse som vi utreder med eventuell misstanke om brott och det kommer följas upp, avslutar Grahn i telefonen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag