Han är gay och SD:are – utsätts för hat från HBTQ-människor: ”Man är inte beredd att acceptera en annan åsikt”

Foto: Privat
  • Torsdag 26 apr 2018 2018-04-26
E-post 747

SVERIGE I höstens val är Martin Alvsveden ett av Sverigedemokraternas nya namn på kommunlistan i Värnamo. Men det är inte alla som är nöjda med det. Alvsveden är gay och berättar att han angripits av flera inom HBTQ-världen för sitt politiska engagemang, något som Värnamo Nyheter var först att berätta om.

Martin Alvsveden står på elfte plats för Sverigedemokraterna i Värnamo kommun och är även med på listan till regionfullmäktige. Han säger att han alltid haft intresse för politik men att det var i samband med att hans pappa blev sjuk som han ”kom ut” som sverigedemokrat.

– Jag tyckte väldigt mycket likt SD i de traditionella frågorna och så var det min vården av min pappa och hur det sköttes. Där gillar jag den politik som Sverigedemokraterna står för, säger Alvsveden.

Han berättar om kraftiga reaktioner från HBTQ-rörelsen där han själv, som är gay, varit engagerad. Martin Alvsveden beskriver en djup intolerans mot oliktänkande.

– Jag är med i olika grupper på Facebook, på nätet där man diskuterar. Moderat var på håret att vad man får vara. Men är du SD:are då är man verkligen en förrädare mot den man är och det som alla de som kämpat i hundra år tidigare för ens rättigheter, vad de stått för.

Vad diskuterade ni? Kom ni in på SD:s profilfråga invandringspolitiken?

– Nej, det är just det. Det räckte att man skrev: ”Är det någon som kommer rösta på SD” så fick man fruktansvärt mycket mot sig. Så bara man tänkte SD var man detta fruktansvärda, denna hemska människa. Den här ilskan i de här grupperna. Jag har aldrig varit med om något sådant tidigare, säger Martin Alvsveden.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden och läs resten av intervjun med Martin Alvsveden!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag