Han är muslim och bad islamister dra åt helvete – Hotas nu av ISIS

Mufassil Islam har fått många fans på Youtube. Foto: Faksimil Youtube
  • Måndag 26 jan 2015 2015-01-26
E-post

STORBRITANNIEN Debattören och muslimen Mufassil Islam gick hårt åt islamister i en youtubevideo där han ber dem dra åt helvete med anledning av terrordådet i Paris. Nu har han fått dödshot från ISIS-sympatisörer, men han vägrar hålla tyst för det.

I en Youtubevideo, med över 100 000 visningar hittills, pratar debattören Mufassil Islam om händelserna i Paris där islamister sköt ihjäl medarbetare på tidningen Charlie Hebdo. Han skräder inte orden när han kommenterar terrordådet där flera människor miste livet.

– Ja, de gjorde karikatyrer. Men har man rätt att döda dem? Helvete heller att man har, säger Mufassil Islam i början av videon.

Det blev en hätsk debatt i både Sverige och resten av Europa efter terrordåden i Paris. Flera debattörer menar att muslimer måste träda fram och markera avstånd från radikal islamism och det är precis vad Muffasil Islam gör. Han är själv muslim och skräder inte orden när han talar till andra muslimer som har sympatier för radikalism.

– Om du inte gillar det här landet, varför i helvete kom du hit?, säger han bland annat.

Har fått ta emot dödshot

Genom videon försöker han förklara varför man inte kan ta sig rätten att döda en annan människa. Han poängterar även att om man ska leva i ett västerländskt land måste man vara tolerant mot ateister och människor med en annan religion. Vidare menar han att om man vill ändra människors åsikter eller tro får man helt enkelt predika, inte hota människor med vapen.

Men det budskapet går inte hem i alla läger, speciellt inte hos dem som videon i första hand var ämnad för. Istället får han ta emot hot från radikala islamister skriver han på sin Facebooksida.

”Återigen har jag fått ta emot hot från ISIS och Talibansympatisörer i Storbritannien för mina videos som vänder sig emot dem. Mitt liv är definitivt i fara på grund av islamister och terroristsympatisörer, de som är de riktiga fienderna mot muslimer”, är en av hans uppdateringar på Facebook.

Nedan kan du se videon som blivit populär på Youtube

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag