Brian filmade med drönare mitt inne i orkanen Irma

Foto: Brian EmfingerUSS Iwo Jima, USS San Jacinto och USS New York. Foto: US Navy/Bob Kopprasch
  • Tisdag 12 sep 2017 2017-09-12
E-post 32

USA Bilder och videoklipp som publicerats på Twitter av de båda fotograferna Mike Theiss och Brian Emfinger visar omfattande förödelse i Florida. Emfinger skickade upp en drönare inne i orkanens öga, en bedrift han kan ha blivit först i världen med.

Mike Theiss uthärdade Irma ute på ön Key West, som nästan helt försvann i havet på grund av den stormflod orkanen gav upphov till. Han har nu publicerat dramatiska bilder från ögruppen Florida Keys.

Några av bilderna och filmerna visar situationen på öarna när Irma drog fram över dem. Andra skildrar förödelsen efter att orkanen fortsatt norrut.

Fotografen Brian Emfinger befann sig istället på fastlandet i södra Florida. Han passade på att filma förödelsen med en drönare under de minuter han befann sig i orkanens öga som är nästintill vindstilla.

Enligt Discover magazine kan det vara första gången någonsin som någon försökt sig på att skicka upp en drönare inne i en orkans öga.

På båda sidor om orkanens öga var vindhastigheterna på 20-40 meter per sekund. Men Emfinger väntade tills vinden dog ut och så snart det klarnat upp skickade han upp drönaren.

– Att vara på en plats där det är så lugnt, ingen vind, bara ett stilla duggregn, det var overkligt, säger han till Discover magazine.

– Redan då tänkte jag att ”det här är ganska galet”.

Minst tre människor har omkommit, en i Florida och två i Georgia, på grund av orkanen Irma, rapporterar AP.

Flera krigsfartyg skickas nu till Florida för att bistå i insatsen efter att orkanen Irma dragit fram över delstaten. Det uppger den amerikanska flottan på sin hemsida.

Flottan skickar de tre fartygen USS Iwo Jima, USS New York och USS San Jacinto för att hjälpa till.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag