Han högg ihjäl två på skola i Trollhättan

Foto: Twitter/Facebook
  • Torsdag 22 okt 2015 2015-10-22
E-post 203

TROLLHÄTTAN Identiteten på den man som misstänks för förmiddagens svärddrama på en skola i Trollhättan beläggs med sekretess. Det uppger en anställd på Vänersborgs tingsrätt för Nyheter Idag.

Det är när Nyheter Idag begär ut uppgifter från domstolen i enlighet med offentlighetsprincipen som vi får veta att beslut tagits om att hemligstämpla handlingar som avslöjar identiteten på den man som högg ihjäl minst två personer på skolan Kronan i Trollhättan idag på förmiddagen.

– Den kommer ligga som förundersökningssekretess, säger en handläggare på domstolen till Nyheter Idag apropå en handling vi begär ut.

– Det är beslutat av chefsrådmannen Niklas Johannesson, fortsätter handläggaren.

Sekretessbeslutet gäller i ett inledningsskede och kan komma att ändras framöver.

– I första hand när det kommer in kommer det att läggas som förundersökningssekretess, men sådant kan ju ändras, säger handläggaren.

Enligt uppgifter till Nyheter Idag är den misstänkte gärningsmannen en 21-årig svensk man som är bosatt i en annan stadsdel av Trollhättan än den där skolan Kronan ligger. TV4 har gått ut med en pixlad bild på samma man och pekar ut honom som gärningsman.

I sociala medier framträder en bild av en 21-årig man som är intresserad av dataspel och av att lyssna på metal. I hans Facebookprofil finns inget som tyder på några extrema politiska eller religiösa kopplingar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag