Han hyrde skåpbilen som användes i terrordådet i Barcelona

Foto: Spanska polisen
  • Torsdag 17 aug 2017 2017-08-17
E-post 1427

BARCELONA Spanska polisen har gått ut med bild och namn på den person som hyrde skåpbilen som användes i terrorattacken i Barcelona. ”Satans mördare”, ”ett skott i huvudet”, ”jävla terrorist jag önskar dig alla tänkbara sjukdomar” och ”hijo de puta” är exempel på de kommentarer som i detta nu väller in på Driss Oukabirs Facebookprofil.

Spansk polis har släppt en bild på den man som hyrde skåpbilen som användes vid terrorattacken i Barcelona under torsdagen.

Mannen har identifierats som Driss Oukabir. Enligt hans Facebookprofil är han hemmahörande i Ripoli i Spanien men tycks komma från den franska staden Marseille.

Driss Oukabir uppges även ha marockanskt ursprung.

Tidigare släppte polisen signalement på föraren som flydde från terrordådet på turistgatan La Rambla. Polisen jagar en man som är 170 cm lång och som bar en vit skjorta med blå ränder. Efterlysningen skickades ut bara någon minut efter terrordådet.

Driss Oukabirs Facebookprofil fylls av arga kommentarer. ”Satans mördare”, ”ett skott i huvudet”, ”jävla terrorist jag önskar dig alla tänkbara sjukdomar” och ”hijo de puta” är exempel på de kommentarer som i detta nu väller in på Oukabirs Facebookprofil.

Enligt El Pais ska Driss Oukabir ha hyrt skåpbilen i staden Santa Perpetua de la Mogada, uppgifter som ska komma från spanska polismyndigheter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag