Han tar till marknadskrafter i kriget mot Livsmedelsarbetareförbundet – Här är frihetsfika.se

Med frihetsfika vill Martin Eriksson från bubbla hjälpa det utsatta bageriet i Linköping. Foto: frihetsfika.se
  • Onsdag 6 maj 2015 2015-05-06
E-post 323

STOCKHOLM Nu har en kampanjsida startas till stöd för det utsatta fåmansföretaget Ingeborgs Bageri i Linköping som blivit stämda av fackförbundet Livs om 650 000 kronor. –Vi vill visa att små företag inte står ensamma när facket trakasserar dem, säger initativtagaren Martin Eriksson till Nyheter Idag.

Berättelsen om fåmansföretaget Ingeborgs Bageri har berört många sedan Nyheter Idag publicerat en längre intervju med Sema Mehdi som driver verksamheten. I korthet har företaget haft en konflikt med fackförbundet Livs om en anställd som blev uppsagd då företaget har dålig ekonomi.

På grund av en rad omständigheter har det gått prestige i frågan och trots att den anställde slutade tidigare, då hon fick nytt jobb, har fackförbundet Livs ändå valt att stämma det lilla företaget om hisnande 650 000 kronor. Om företaget förlorar tvisten kommer de tvingas i konkurs.

Vill hjälpa bageriet genom ”frihetsfika”

När Nyheter Idag åkte till Linköping för att prata med Sema Mehdi följde även Martin Eriksson från sajten bubbla med. Han gjorde ett längre inslag om bageriet i radio bubbla. Efter att bubbla och Nyheter Idag uppmärksammat Semas berättelse har bland annat den borgerlige debattören och opinionsbildaren Rebecca Uvell engagerat sig i frågan.

Nu vill Martin Eriksson ta nästa steg i kampen mot det mäktiga LO-anslutna Livsmedelsarbetareförbundet. Genom den nystartade kampanjsajten frihetsfika ska man kunna anmäla intresse för att beställa fikabröd från det numer rikskända Ingeborgs Bageri i Linköping.

– Vi vill visa att små företag inte står ensamma när facket trakasserar dem. Även om de organisationer som säger sig företräda företag är helt tysta så är vi många företagare som vill hjälpa till, förklarar Martin Eriksson.

Vad ska detta leda till rent konkret?

– Vi hoppas att det här kan bli ett sätt för Ingeborgs att få mer försäljning, men också marknadsföring så att bageriet kan komma på rätt köl ekonomiskt.

Hur har det gått hittills?

– På bara ett par timmar har vi redan fått mer än 40 intresseanmälningar. Vi hoppas att vi ska ha tillräckligt med beställningar för att göra en första leverans på måndag.

Vill du också stödja det lilla företaget Ingeborgs Bageri som kämpar mot det mäktiga LO-asnlutna Livsmedelsarbetareförbundet? Anmäl ditt intresse på frihetsfika.se!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag