Handfat anklagas för rasism

Här visas det rasistiska handfatet. Foto: Faksimil Youtube
  • Fredag 4 sep 2015 2015-09-04
E-post 153

USA I en video som publiceras på Youtube ser vi hur en anordning för tvål vägrar fungera för svarta människor, däremot för vita. – Förbannade rasistiska handfat, säger en person i videon samtidigt som de visar diskrimineringen.

Ett nytt fall av diskriminering skakar USA. På ett hotell i Atlanta finns ett handfat med en automatisk mekanism för att leverera handtvål direkt i handen. Men konstruktionen fungerar bara på människor med vit hudfärg – svarta människor får ingen tvål hur de än försöker. Det framgår av en video som publicerats på Youtube.

– Förbannade rasistiska handfat, säger en röst i videon.

Har fått över en miljon visningar

Videoklippet på Youtube har i skrivande stund fått över en miljon visningar. I kommentarfältet kan inte folk bestämma sig för om det verkligen är ett fall av rasism och diskriminering eller om man ska ta det hela med en klackspark.

”Kommentarerna är antingen fulla av idiotiska troll som hyllar handfatet för att vara rasistiskt eller är det idioter som blir arga på handfatet för att de tror att ett handfat kan vara rasistiskt. Vi andra ser det här som inget annat än ett skämt och vi går vidare med våra liv”, skriver en person i kommentarfältet.

Nedan kan du se videon på det rasistiska handfatet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag