Hanif Bali hånar Ehsan Fadakar: ”KGB ser väldigt positivt på att länka till Aftonbladet”

Hanif Bali (t.v) och till höger gömmer sig Ehsan Fadakar bakom en genomskinlig text. Foto: CC Per Pettersson / Nyheter Idag / Faksimil Aftonbladet
  • Tisdag 4 apr 2017 2017-04-04
E-post 734

STOCKHOLM Aftonbladets kolumnist Ehsan Fadakar anklagar i praktiken Hanif Bali (M) för att springa ryssens ärende genom att dela en viralvideo på Facebook med ursprung från ”In the NOW”. Men nu hånas Fadakar av riksdagsledamoten för kritiken. – Putin skickade mig till Sverige när jag var tre för att bädda in mig i Sveriges riksdag, raljerar Bali för Nyheter Idag.

Den 23 mars klockan 23.02 på kvällen trycker riksdagsledamoten Hanif Bali (M) på knappen. En video från In The NOW visar hur en 7-årigt barn tvingas bära sprängämnen tätt surrat runt kroppen, något som en soldat desarmerar. Det skulle kunna ha blivit en ofrivillig självmordsbombare om inte sprängmedlen upptäckts i tid.

”Göteborgs kommun, Sveriges främsta jihadistinkubator, har nu finansierat en teaterföreställning för att ’mänskliggöra’ och ’nyansera’ terroristerna som åker ner till IS. Jag menar, det är ju verkligen skattebetalarnas uppgift att se till att allmänhetens omdöme om de som spänner fjärrstyrda självmordsvästar på 7-åriga barn inte blir allt för negativt”, skriver Bali i sin Facebookpost.

”Tvätta rent den ryska propagandasidan”

Detta fick Aftonbladets Ehsan Fadakar att reagera mycket skarpt. Inte på grund av innehållet i videon, däremot att avsändaren är ”In The NOW”, ett Facebooksida som drivs av den ryska statliga tevekanalen RT.

”När Hanif Bali delar inlägget använder han sitt eget förtroende som riksdagsledamot till att tvätta rent den ryska propagandasidan bland sina närmare 40 000 följare. Det inlägget fick över 8 000 likes och 2 500 delningar. Klippet har setts nästan 500 000 gånger. Vi kan konstatera att InTheNow lyckades få Hanif Bali, Sveriges största politiker på Facebook, att legitimera deras varumärke bland väldigt många svenskar”, skriver Fadakar i en svavelosande kolumn.

I samma text passar Fadakar på att även gå till attack mot klick-konkurrenten Fria Tider.

”Den här strategin är verkligen inte unik, så jobbar även svenska extremister som till exempel Fria Tider som drivs av Widar Nord. Fria Tider har runt 44 000 följare på Facebook, men de driver ett nätverk som tillsammans har nästan 350 000 följare”, konstaterar Fadakar.

Bali: ”Putin skickade mig till Sverige när jag var tre”

När Nyheter Idag når Hanif Bali för en kommentar förefaller inte riksdagsledamoten ta Fadakar på riktigt allvar. Istället ”erkänner” Bali öppet att han arbetar åt främmande makt och han berömmer Fadakar för att vara ”skarpsynt” som upptäckt detta.

– Jag kan bekräfta att jag är rysk spion. Putin skickade mig till Sverige när jag var tre för att bädda in mig i Sveriges riksdag. Jag har sedan barnsben blivit tränad av KGB att twittra, facebooka och avancerad voteringsteknik, säger riksdagsledamoten.

– Det är oerhört skarpsynt av Aftonbladets stjärnskott Ehsan Fadakar att genomskåda mig. Att jag delade ett videoklipp som publicerats av Putintrogen media som The Sun, CNN och The Guardian men valde den version som fanns på ”In The NOW” för att den var oklippt och hade större typsnitt på översättningen har skrotat åratal av investering från KGB.

Istället för att Fadakar ska vara kritisk menar Bali att de bägge har mycket gemensamt med varandra, synnerligen då Fadakar arbetar på Aftonbladet.

– Att hans egen tidning blivit anklagad av flera framstående forskare att sprida prorysk propaganda gör väl oss till kollegor?

Hur ser du på att länka till Aftonbladet?

– KGB ser väldigt positivt på att länka till Aftonbladet, det finns nog ingen media som varit mer effektiv att propagera för att utsätta Sverige för sårbarhet som Ehsans Fadakars tidning.

När Nyheter Idag når Widar Nord, publisher på Fria Tider, är han irriterad över att bli störd. Men efter att vi förklarar ärendet får vi en kommentar från honom.

– Om Aftonbladet och Ehsan ”judar gillar pengar” Fadakar är avundsjuka på hur många Facebookföljare vi har så får de väl göra ett bättre jobb helt enkelt, säger Nord och förklarar att han ”inte har tid med dumheter”.

Nedan ser du Facebookposten som föranledde stor kritik från Ehsan Fadakar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag