Hanif Bali kritiseras av partikamrat: ”Gått över anständighets gräns när han förolämpat vår profet Mohamed”

Internbråk i Moderaterna om profeten Mohamed. Foto: Faksimil Nyheter24 samt Twitter
  • Lördag 31 Dec 2016 2016-12-31
E-post 2185

STOCKHOLM ”Han skyr inga medel för att utsätta muslimer för grovt kränkande behandling genom att kalla profeten Mohamed för pedofil”, lyder ett av omdömena om Hanif Bali (M) från partikamraten Kahin Ahmed (M). Men Bali vägrar backa från sina uttalanden. ”Ahmed vill ha en ursäkt och jag ska skämmas för att jag påpekat att någon som ligger med en nioåring är en pedofil”, skriver Bali på Twitter.

Ett konflikt har seglat upp i Moderaterna mellan riksdagsledamoten Hanif Bali och Kahin Ahmed, lokalpolitiker för Moderaterna i Rinkeby/Kista. Bakgrunden är att Hanif Bali i sitt twittrande har kallat profeten Mohamed för pedofil, något som upprör många muslimer. I en debattartikel publicerad i Nyheter24 möter Bali hård kritik från Ahmed.

”Han skyr inga medel för att utsätta muslimer för grovt kränkande behandling genom att kalla profeten Mohamed för pedofil. Han gjorde ett avskyvärt övertramp mot de mänskliga rättigheterna samt brott mot internationella konventioner genom att kränka en minoritets trosbekännelse. Istället skulle han kunna agera utifrån den etiska moralkompassen som ansvarfull riksdagsledamot”, skriver Ahmed.

Istället för att kritisera profeten Mohamed, eller för den delen religionen islam, menar Ahmed att fokus istället bör ligga på främlingsfientliga krafter i samhället.

”Det är hemskt när en riksdagsledamot som själv har invandrarbakgrund utsätter en annan invandrargrupp för kränkningar istället för att ta fighten för skapande av ett inkluderingssamhälle och kampen mot främlingsfientliga krafter i samhället”, argumenterar Ahmed.

Bali går till motattack på Twitter

I sin debattartikel kräver Ahmed att Bali ska be om ursäkt för att ha kallat profeten för pedofil. Men någon ursäkt från Balis sida ser inte ut att bli aktuellt, istället går han till motattack på Twitter och menar att det är fullt rimligt att kalla profeten för en pedofil.

”Ahmed vill ha en ursäkt och jag ska skämmas för att jag påpekat att någon som ligger med en nioåring är en pedofil. Tycker han inte det?” skriver Bali retoriskt på Twitter.

Och motattacken från riksdagsledamoten slutar inte där. I en uppföljande tweet menar Bali att om Ahmed inte håller med om att profeten Mohamed var pedofil, då kan man lämna partiet.

Nyheter Idag har sökt Hanif Bali för en kommentar.

Vem håller du med?
6944 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag