Här applåderas polisen av förortsbarnen: Se jagad mopedkille springa för livet

  • Torsdag 10 aug 2017 2017-08-10
E-post 757

STOCKHOLM Dramatiska videobilder visar när en mopedkille springer ifrån polisen på Vårbergs IP i södra Stockholm. Till slut får polisen tag i bägge mopedkillarna varpå de möts av applåder och glada tillrop från barn som sett hela dramatiken på nära håll.

Mitt under pågående fotbollsträning strax innan klockan 20.00 på onsdagen på Vårbergs IP i södra Stockholm kommer en moped med två personer åkandes in på idrottsplatsen. Tätt efter kör en polisbil med blåljus och sirener. Nyheter Idag har talat med Johan Gillman som såg dramatiken. Han tog snabbt upp sin mobiltelefon och filmade polisens jakt på mopedkillarna.

– Vi hade fotbollsträning och då såg jag hur polisen körde bakom mopeden utanför idrottsplatsen. Plötsligt sätter polisen på blåljus och mopeden körde in på idrottsplatsen och polisen följde efter.

I videobilderna syns hur mopeden plötsligt stannar varpå en av mopedkillarna springer för glatta livet. Efter honom rusar en polisman, men mopedkillen har bättre fart i benen och lyckas hålla distansen. Språngövningen sker inne på idrottsplatsen inför flera vittnen, varav många är barn. Men det är bara en person som lyckas springa ifrån polisen.

– De tog fast en kille och den andre drog iväg, säger Gillman.

Polisbilen som kört in på idrottsplatsen vänder och kör efter den flyende mopedkillen. Inom några minuter ansluter fler poliser och lyckades, enligt vad Johan Gillberg har hört, få tag i även honom.

När polisen lastar in en av mopedkillarna i polisbilen och senare hämtar mopeden möts de av applåder och glada tillrop av barnen som bevittnat dramatiken på bara några meters avstånd.

– Bra kämpat! Bravo polisen! ropar några av barnen.

Nyheter Idag har talat med Mats Johansson på polisstationen i Västberga. Han berättar att han inte känner till händelsen i detalj, men har fått återberättat av en kollega att mopeden kan ha koppling till ett rån i Fittja i tisdags. Ärendet utreds av lokalpolisen i Botkyrka.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag