Här är 21 tecknade bilder som hyllar de mördade satirtecknarna

Foto: Faksimil Twitter
  • Torsdag 8 jan 2015 2015-01-08
E-post

FRANKRIKE Nu hedras de mördade satirtecknarna i sociala medier av andra konstnärer – med nya satirteckningar av terrordådet. Nyheter Idag har samlat 21 teckningar som nu sprids över hela världen till minne av 12 personer som dog i terrorattentatet.

Runt om i Europa och resten av världen hedras nu de mördade tecknarna från satirtidningen Charlie Hebdo i Paris. Med pennor och plakat i högsta hugg har man samlats på gator och torg för att minnas de avlidna och visa sin avsky mot islamistisk terror.

Läs också: Attentatet fördöms internationellt: ”Det här är en attack mot hela den fria världen”

Även på sociala medier vill människor visa sin solidaritet med Charlie Hebdos redaktion. Ett antal konstnärer har nu publicerat egna satiriska teckningar på bland annat Twitter, något som sajten Buzzfeed först uppmärksammade. Nyheter Idag har samlat 21 bilder nedan som både uppmärksammar offren för attentatet men även kommenterar det politiska läget i världen, med satiren som vapen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag