Här är Anders Klarström på SD-fest – Skapar ny konflikt i partiet

Två före detta partiledare i SD. TIll vänster Klarström och till höger Jansson. Foto: Privat / Nyheter Idag
  • Måndag 15 dec 2014 2014-12-15
E-post

GÖTEBORG På en julfest i Västra Götaland för medlemmar i Sverigedemokraterna dök den gamle partiledaren Anders Klarström upp och händelsen väcker blandade känslor. – Jag tycker det är högst anmärkningsvärt och direkt olämpligt, skriver Jörgen Fogelklu på Facebook.

På en bild syns enligt medlemmar i SD de före detta partiledarna Anders Klarström och Mikael Jansson i samband med en julfest. Fotot är taget den 13 December i år från en intern julfest inom partiet någonstans i Västra Götaland. Klarström är känd för att tidigare varit medlem i det nationalsocialistiska Nordiska Rikspartiet innan han blev partiledare för Sverigedemokraterna. Klarström satt som partiledare i SD mellan 1989 till 1995 och lämnade senare partiet för att återigen ansluta sig till kontroversiella sammanhang då han enligt uppgift blev medlem i Socialdemokraterna.

– Jag tycker ändå att det är högst anmärkningsvärt och direkt olämpligt att han är med på ett julbord för medlemmarna i Sverigedemokraterna 2014, och dessutom håller tal?, skriver Jörgen Fogelklou på Facebook i kommentarfältet till bilden.

”Kan tolkas fel av utomstående”

Trots att Klarström har tvivelaktiga kopplingar, såväl till nationalsocialistiska Nordiska Rikspartiet som till Socialdemokraterna, menar sverigedemokraten Torbjörn Kastell att man får vara förlåtande.

– Han är ändå en del av vår historia, och han har aldrig blivit utesluten eller ens utmanövrerad, svarar Kastell till Fogelklou i kommentarfältet.

Förutom Kastell uttrycker fler individer med koppling till SD stöd för linjen att Klarström bör få vara välkommen till interna julfester i SD. Men även Jörgen Fogelklou får medhåll från partimedlemmar.

– Instämmer med Jörgen. Det kan tolkas hur fel som helst av utomstående, skriver ledamoten i regionfullmäktige David Lindh på Facebook.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag