Här är Bylunds och Ekeroths öppna konflikt

Till vänster - Linus Bylund och snygg tjej. Till höger - Ted Ekeroth. Bilden är ett montage. Foto: Privat
  • Söndag 27 apr 2014 2014-04-27
E-post 0

SKVALLER Sverigedemokraternas stabschef Linus Bylund och Ted Ekeroth, bror till riksdagsmannen Kent Ekeroth, bråkar öppet på Facebook. Anledningen? En snygg tjej såklart!

Facebookdramat började med att Linus Bylund publicerade en bild där han äter glass ute i solskenet med en snygg tjej. Detta fick partikollegan Ted Ekeroth att reagera och frågade om vem tjejen på bild egentligen är. Ted är tvillingbror till riksdagsledamoten Kent Ekeroth och sitter själv i kommunfullmäktige i Lund.

– Är detta samma person som är en rabiat SD-hatare?, frågar Ted Ekeroth på facebook och syftar på den tjej som Bylund äter glass med. Linus Bylund tycker det inte är något konstigt utan replikerar direkt. En livlig diskussion uppstår i kommentarfältet på Facebook där Ted i huvudsak  ifrågasätter hennes verklighetsbeskrivning gällande islam. Men det är inget Linus Bylund vill göra en stor grej av.

”Lita på mitt omdöme om jag så skulle gifta mig med Lars Ohly”

-Du får nog låta mig avgöra vem jag umgås med och lita på mitt omdöme om jag så skulle gifta mig med Lars Ohly. Liksom exakt noll din business, replikerar Linus Bylund till Ted Ekeroth.

Linus Bylund poängterar vidare att det är bättre att vara nyanserad och inte bara umgås med folk som tycker exakt likadant som en själv. Då höjs tonläget ytterligare och Ted Ekeroth ifrågasätter hela begreppet med att vara ”nyanserad”.

– Vad gäller ditt behov av att bli accepterad av ”etablissemanget” genom att vara det du kalla ”nyanserad” är, ja, också intressant… Sedan är det ju intressant att diskutera vad man menar med ”nyanserad”. Ofta används det som att man ska undvika att beskriva verkligheten som den är, för det kan vara ”stötande” eller kanske till och med ”kränkande”. Istället ska man ”nyansera” verkligheten, dvs undvika eller fluffa till fakta och liknande, så det blir lite urvattnat. ”Don’t confuse me with the facts”, skriver Ted i en kommentar på facebook.

”Samma sektinsinuationer som från ND-folket”

Det blev droppen för Linus Bylund som helt sonika högg av diskussionen ganska abrubt. När Nyheter Idag granskar Linus Bylunds vänlista på Facebook finns inte Ted Ekeroth längre kvar. Linus Bylund avslutade tydligen sin vänskap till Ted Ekeroth på facebook med följande kommentar.

– Mitt ”behov av att bli accepterad av ”etablissemanget””. Samma sektinsinuationer som från ND-folket mm för tio år sedan. Tror du att jag tänker ha facebookvänner som är oförskämda mot mig? Tänk om. Hej hej.

”Folk umgås för lite med människor som har andra åsikter än de själva”

När Nyheter Idag når Linus Bylund för en kommentar tycker han inte det är en så stor sak. Han berättar att de privata diskussionerna är inget han vill gå in på.

– Jag tänker inte kommentera enskilda personer, men generellt tycker jag folk umgås för lite med människor som har andra åsikter än de själva. Polarisering och gruppering gynnar ingen och vill man förändra samhället har man noll att hämta om man inte är öppen för att diskutera även med de som man kanske står allra längst ifrån, berättar Bylund till Nyheter Idag.

”En mycket SD-hatisk person”

Ted å sin sida tycker att man bör kunna ställa frågor om vem en specifik person är, men annars håller han med om att man inte ska lägga sig i vem som vill umgås med vem.

– Vem Linus umgås med privat har jag inget med att göra. Jag observerar bara en mycket SD-hatisk person i hans umgängeskrets och jag undrar om det verkligen var den personen, frågar sig Ted Ekeroth när Nyheter Idag ringer upp. I övrigt är Ted fåordig om konflikten över den snygga tjejen.

– Detta är en mer eller mindre privat diskussion på Facebook och jag har inga mer kommentarer, förklarar Ted Ekeroth i telefon för Nyheter Idag.

Nedan ser ni Ted Ekeroth och Linus Bylunds häftiga diskussion på Facebook.

Här råder det delade meningar om den snygga tjejen. Bild: Faksimil från Facebook

Här råder det delade meningar om den snygga tjejen. Bild: Faksimil från Facebook

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag