Här är hela decemberöverenskommelsen – ”En käftsmäll”

Anna Kinberg Batra möter kraftig kritik för decemberöverenskommelsen. Foto: Björn Bergman / photo2be.com
  • Söndag 28 dec 2014 2014-12-28
E-post

STOCKHOLM Här är överenskommelsen där Alliansen ger de rödgröna, med stöd av Vänsterpartiet, total makt att driva igenom vilken budget de vill. – Vilken käftsmäll det här beteendet från Alliansen är. Ni gör det möjligt för V att driva sin politik, skriver en arg väljare på Moderaternas Facebooksida.

Protesterna haglar nu mot Alliansen och moderatledaren Anna Kinberg Batra efter att de ingått Decemberöverenskommelsen med de rödgröna partierna. I praktiken har Alliansen lovat att inte fälla den rödgröna budgeten, oavsett hur den ser ut. Flera bedömare tolkar gårdagens utspel som att det är fritt fram för Stefan Löfven, med vänsterpartiets hjälp, att få igenom vilken budgetproposition som helst.

– Vilken käftsmäll det här beteendet från Alliansen är. Ni gör det möjligt för V att driva sin politik, är en av reaktionerna från en upprörd väljare på Moderaternas Facebooksida.

Samma analys gör den moderate debattören Jens Kittel som skriver ett långt inlägg på ledarsidorna.se, där han menar att uppgörelsen är en katastrof. Den syrliga texten avslutas med en dödförklaring av det moderata samlingspartiet.

– Lägger man ner sin själ och hela sin tid på att arbeta för att Alliansen ska komma till makten så är det en käftsmäll att se sin partiledare vika ner sig och dessutom stå och småle när hon berättar att hon i praktiken kommer stödja en MP-inspirerad S-politik som dödar Sverige norr om Dalälven, skriver Kittel på ledarsidorna.se

Nedan ser du den hårt kritiserade Decemberöverenskommelsen i sin helhet

Decemberöverenskommelsen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag