Här är hemliga SD-planen för att klämma åt SVT och SR

Jonas Andersson (t.v) och Richard Jomshof (t.h). Foto: Pressbild Oskar Lüren samt Nyheter Idag
  • Torsdag 30 aug 2018 2018-08-30
E-post 1652

Kanalchefer som får sparken. Skrik och panik bland journalister på SVT och SR, inte minst i P3. Det låter som många väljares dröm, men kan bli verklighet om den hemliga planen inifrån SD lyckas. – Vi kan inte ha ett public service som kantrar åt vänster och som springer vänsteretablissemangets ärenden, säger partisekreterare Richard Jomshof (SD).

Nuvarande form av svensk public service kan snart vara ett minne blott. Samtidigt som kritiken växer allt starkare mot SVT och SR i väljaropinionen smider Sverigedemokraterna planer på att i praktiken klämma åt public service-företagen. Källor i SD berättar att det finns planer på att partiet, om de blir regeringsunderlag eller på annat sätt får inflytande efter valet, kommer sätta press i den här frågan.

Nu kan Nyheter Idag avslöja att Jonas Andersson, som står på Sverigedemokraternas riksdagslista, är tilltänkt som framtida ledamot i kulturutskottet efter valet. Han säger till Nyheter Idag att Danmark är en bra förebild där de lade ner ungefär 20 procent av statsradions verksamhet.

En liknande förändring planerar han för Sverige. Folk kommer helt enkelt tvingas bort från sina arbeten som journalister inom SVT och Sveriges Radio och nu skärps tonen efter det senaste debaclet med Sveriges Radio P3.

– Den generella vänstervridningen är problemet, säger han.

– Partisekreterare Jomshof om P3: ”Extrema vänsteråsikter”
– Har bestämt sig: Public Service ska göras om i grunden
– Jomshof ser public service som potentiell valfråga
– Så ska de få med sig borgerliga partier på förändringen
– Jonas Andersson är torpeden i kulturutskottet

Bli PLUS-medlem och ta del av planerna att slå tillbaka mot SR P3 och public service!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag