Här är kommunisternas nakna samlagsfilm som stoppas av Facebook inför EU-valet

  • Tisdag 7 maj 2019 2019-05-07
E-post 211

Kommunistiska partiets valfilm som uppmanar folk att inte rösta i EU-valet stoppas av Facebook. Det berättar partiets pressekreterare Simon Renner. – Den bröt mot deras policy om nakenhet, säger han till Nyheter Idag.

”Skit i EU-valet” lyder budskapet i den något annorlunda ”valfilmen” från Kommunistiska partiet, ett starkt EU-kritiskt parti. Istället uppmanar Kommunisterna till samlag, något som visualiseras med all tydlighet i filmen. Nyheter Idag har talat med partiets pressekretare Simon Renner och han berättar att filmen stoppats av Facebook.

– De tycker den är för naken. Men vi har begärt en ny granskning, så vi väntar lite på det, säger han.

Filmen är producerad av partiet själva med hjälp av kompisar utifrån. Skådespelarna är inte medlemmar i partiet, men de är i vart fall ett par i verkligheten, berättar Renner.

Valfilmen är ”medvetet provokativ” och syftet är att ”reta upp så många som möjligt”, fortsätter han.

– Vi vill få upp frågan om EU.

I samhällsdebatten är frågor om sex och samlevnad känsliga, synnerligen inom den vänsterliberala sfären. Feministiskt initiativ är emot porr och att skaffa barn är dåligt för klimatet enligt en artikel i Dagens Nyheter. Att då uppmuntra till mer sex kan uppfattas som kontroversiellt och rentav samhällsskadligt.

Men det stannar inte där. I filmen är det två vita och blonda personer som ägnar sig åt heterosexuellt samkväm, något som tydligt stärker rådande normer. Dessa invändningar är Kommunisterna dock helt likgiltiga inför.

– Vi vänder oss inte främst till de som bor på Södermalm, vi vill vända oss till arbetarklassen i allt vi gör. Medelklassen på Södermalm är ingen målgrupp för oss. Kan man reta upp dom är det bara kul, säger Renner.

Kommunistiska partiet ställer alltså inte upp i EU-valet. Istället driver de frågan att Sverige ska lämna EU.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag