Här är näthatet mot Marcus Birro – ”Totti hade tagit livet av sig”

Marcus Birro får utstå mycket näthat på twitter. Foto: Faksimil twitter
  • Måndag 24 nov 2014 2014-11-24
E-post 409

STOCKHOLM Det pågår ett massivt drev med näthat i sociala medier emot Marcus Birro efter att han sparkats från tidningen Expressen. – Att inte Marcus Birro bytt efternamn till Bisarro för länge sedan är mig en gåta, skriver TheMegaBitch som själv beklagade sig nyligen i SVT Debatt för att bli illa behandlad.

Nyheter Idag kunde tidigare under morgonen berätta att Marcus Birro blir av med sitt jobb som krönikör på tidningen Expressen efter att ha medverkat i en kontroversiell podcast. Nyheten om Birro har fått stort genomslag i sociala medier och reaktionerna är många.

Nu får Birro än en gång utstå en storm av näthat i sociala medier. Han blir kallar ”Bisarro” av användaren TheMegaBitch som själv beklagade sig nyligen i SVT Debatt över sin utsatthet som transperson. En annan användare på twitter är betydligt hårdare i sitt omdöme.

– Hade Totti vetat att Marcus Birro avgudar honom hade han med all sannolikhet tagit livet av sig, skriver användaren Diar Shekha på twitter.

Vidare raljerar en användare över Birros tidigare alkoholism. Ytterligare en individ skriver att han blev glad över nyheten om att Birro blivit sparkad, men sedan insåg att det ”bara” handlade om att bli av med jobbet.

Hatet mot Birro är inget nytt och medier anklagas för hyckleri i frågan. Nyligen pågick en kampanj mot näthat i ett samarbete mellan Nyheter24 och Statens Medieråd. Kort efter kampanjen skriver Nyheter24 en krönika där Birro i rubriken kallas för ”idiot”.

Nedan är ett antal utvalda tweets från morgonens storm av näthat emot Marcus Birro.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag