Här är nya metoden för att hantera näthat – Lär av professor Dawkins

Dawkins vet hur man hanterar näthat. Foto: Faksimil Youtube
  • Tisdag 27 jan 2015 2015-01-27
E-post 53

VÄRLDEN Vad gör man om man får arga hatmejl i sin inkorg? I Sverige har vi sett kampanjer mot näthat, bland annat hos vår evige konkurrent Nyheter24, men i andra länder hanterar man problemet på helt andra sätt. Möt debattören Richard Dawkins.

Internet kan vara en hemsk plats för många människor, det vet redaktionen hos vår konkurrent Nyheter24. Tillsammans med statens medieråd och kampanjen ”No hate speech movement” gjorde Nyheter24 en video där de läste upp hemskheter som folk skrivit till dem. Men det finns andra sätt att hantera arga mejl som kommer i inkorgen.

Debattören och författaren Richard Dawkins har arbetat som vetenskapsprofessor och är expert på evolutionsbiologi, alltså den vetenskap som man allmänt anser att Charles Darwin grundade. Det handlar om idén om att gud inte skapat alla levande varelser utan istället att det är ett resultat av evolution. Dawkins har många gånger mött religiösa människor i debatter och de blir ofta upprörda på honom vilket har resulterat i att han fått en rad hatmejl han också.

Precis som Nyheter24 gör även Dawkins en video där han läser upp hemskheterna han får skickat till sig. Men det finns ändå en viss skillnad på hur man hanterar det.

Nedan ser du båda videoklippen – Jämför själv!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag