Här är nya SD-låten

Paula Bieler sjunger från scenen innan Åkessons sommartal. Foto: Sven Pernils / Nyheter Idag
  • Söndag 3 aug 2014 2014-08-03
E-post 0

SKVALLER Nu har Sverigedemokraterna offentliggjort årets musikdänga för att vinna röster. Vi granskar hur tongångarna går i partiet, och åsikterna är delade. -Hoppas hon blir kontrakterad av Bert Karlsson så han går i konkurs, skriver Jan Kornemalm om Paula Bielers sångröst.

Inför Åkessons sommartal sjöng Paula Bieler Sverigedemokraternas nya vållåt från scenen och den har genast blivit en intern snackis. En av dem som reagerar är Jan Kornemalm som sitter i fullmäktige för SD i Osby kommun.

– Nej, hoppas hon håller sig till politiken i fortsättningen. Eller att Paula blir kontrakterad av Bert Karlsson så han går i konkurs, skriver Kornemalm på Facebook.

Men han får snabbt mothugg av Jan Lorentzon från Markaryd som tycker att Paula gör bra ifrån sig i den nya låten.

– Fan vad du var snäll då! Var väl helt okej som vallåt, replikerar Lorentzon till Kornemalm på Facebook.

Kornemalm undrar sedan om Lorentzon är tondöv, medan Lorentzon i sin tur menar att Kornemalm är sur för att Bieler inte sjunger på ”osbyitiska”.

Misstänkt jäv bakom årets vallåt

Hösten 2012 tillsattes en intern jury med uppdrag att rösta fram det vinnande bidraget. I den juryn ingick Paula Bieler själv, vilket sätter henne i en jävig situation. Men enligt Paula Bieler var de andra bidragen inte tillräckligt bra.

-Alltså, när tiden gått ut för inkomna förslag konstaterades att de inte fanns något tillräckligt där, säger Paula Bieler.

Bieler förklarar att den vinnande låten, där hon själv sjunger, inte har gått via juryn.

Det kan inte ha funnits risk för jäv?

-Som sagt, den här låten kom till efter att vi konstaterat att det inte blivit något ordentligt av tävlingen.

När Nyheter Idag ber henne förklara närmare får vi veta att hon höll på med en egen låt, samtidigt som hon satt i juryn. Men hon förklarar samtidigt varför det enligt henne inte kan vara jävigt.

-Jag förvarnade redan när jag tillfrågades om juryplatsen om att jag hade en egen på G, men skickade aldrig in eftersom jag inte var färdig/nöjd med melodi och musik. Hade jag skickat in hade jag lämnat direkt, säger Paula Bieler.

Nedan kan du höra den nya vållåten från Sverigedemokraterna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag