Här är SD-filmen som ska skrämma bort migranter från Sverige

Bild ur Sverigedemokraternas kampanjvideo på Facebook.
  • Måndag 23 nov 2015 2015-11-23
E-post

STOCKHOLM På måndagen lanserade Sverigedemokraterna en kampanj som ska få migranter att fundera en extra gång innan de reser till Sverige. Med titeln ”Welcome to Sweden” visar kampanjen en mindre smickrande bild av vad som kan komma att vänta den som vill invandra.

Med stämningsfull musik och bilder på en stor sovsal med enkla bäddar på golvet vill Sverigedemokraterna med en ny video varna migranter för att resa till Sverige. Även bilder på upplopp och social oro visas där bilar brinner och kaos utspelas.

Har tidigare fått kritik – trots att läget är värre än SD-filmen

När Sverigedemokraterna i mitten av oktober meddelade att partiet tänker arbeta utanför parlamentet med att försöka stoppa invandringen lät inte kritiken vänta på sig. Flera kritiker menade att Sverigedemokraterna spred en falsk bild av Sverige när de påstod att det var en tuff verklighet som väntar migranter som kommer till landet.

Sedan dess har mycket hänt. I verkligheten kan situationen för migranter vara än värre en den bild som Sverigedemokraterna målar upp – för bara några dagar sedan berättade tidningen Sydsvenskan att migranter tvingades sova utomhus i regnet utanför Migrationsverket i Malmö.

— Självklart är det en form av kaos när vi inte har boenden att erbjuda till folk som kommit till Sverige och registrerat sig, förklarade Jennie Sörman, sektionschef för Migrationsverket i syd, för tidningen Sydsvenskan.

Även regeringen har gjort utspel om att invandringen måste minska och en rad larmrapporter gör gällande att staten har tappat kontrollen över situationen. Samtidigt har ännu inga insatser gjorts för att stoppa invandringen, endast tillfälliga gränskontroller har blivit aktuellt, men de kontrollerna förändrar inte möjligheterna att söka asyl i Sverige.

Nu försöker alltså Sverigedemokraterna genomdriva det som regeringen hittills inte lyckats åstadkomma – en minskning av invandringen. Tillsammans med filmen har SD även lanserat en kampanjsida som heter welcometosweden.net.

Nedan ser du kampanjfilmen som ska få migranter att fundera en extra gång innan de reser till Sverige

Welcome to SwedenRegeringen står handfallen under nuvarande asyltryck. Därför börjar vi annonsera i Europa och Mellanöstern för att varna dem som tänker ta sig hit till följd av falska förhoppningar. Sverige klarar inte mer, och det är dags att det blir en förändring, på riktigt!

Posted by Sverigedemokraterna on Monday, November 23, 2015

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag