Här är sex bilder som visar mediernas rapportering om moskébranden

  • Måndag 9 mar 2015 2015-03-09
E-post 4662

ESKILSTUNA Enligt tidningen Eskilstuna-kuriren har polisen nu kommit fram till att det var en fritös som orsakade den omtalade moskébranden – alltså inget attentat. Nyheter Idag har samlat några axplock av hur medierna rapporterade om händelsen.

Det är en vanlig uppfattning hos många internetanvändare, inte minst på forum som Flashback, att medier har någon form av politisk agenda. En sådan diskussion har länge förts med bakgrund i moskébranden i Eskilstuna, där medier först rapporterade att det var ett rasistiskt hatbrott.

Idag kom nya uppgifter från polisen, rapporterar Eskilstuna-kuriren. Branden ska inte alls ha varit anlagd, än mindre ska det ha varit ett hatbrott. Istället ska det handla om en olyckshändelse där en fritös fattat eld, rapporterar tidningen.

Raljeras mot medier på internet

Nu menar många Flashbackanvändare att detta är ett bevis på att medier driver en form av politisk propaganda och nu raljeras det på forumet över etablerade medier som tidigt gick ut och tog avstånd från hatbrott på grund av branden som startades av en fritös. Nyheter Idag har samlat några av kommentarerna från Flashback forum samt i bildspelet ser du faksimiler ur medierna när rapporteringen var som mest intensiv.

– Vilket märke var det på fritösen, så att vi vet vilket vitvarumärke som ägnar sig åt islamofobiska hatbrott?, skriver användaren JumpingJack.

En annan användare är också ironisk och raljerar över medierapporteringen på forumet Flashback.

– Var ju ett hatbrott och jag har då aldrig stött på en fritös som sympatiserar med SD, skriver användaren MASSAGATTI.

Men det är inte bara på forumet Flashback som det raljeras över mediernas rapportering om moskébranden i Eskilstuna. Moderatpolitikern Hanif Bali passar också på att vara syrlig över hela historien om branden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag