Här är SMS-varningen till riksdagsledamöterna: ”Hot mot Sveriges riksdag”

Här är det SMS som skickades ut till alla riksdagsledamöter. Foto: Privat / Holger Ellgaard, Wikimedia Commons
  • Måndag 16 nov 2015 2015-11-16
E-post 155

STOCKHOLM Nu kan Nyheter Idag avslöja vad som står att läsa i  varningen som skickades ut till riksdagsledamöterna via SMS under måndagen. ”För kännedom kan Riksdagsförvaltningens ledningsgrupp meddela att det idag har inkommit ett hot mot Sveriges riksdag”, står att läsa i det sms som skickats ut till riksdagens ledamöter.

Under måndagen blev Sveriges riksdag hotad, något som moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali(M) först berättade om på Twitter. Varningen skickades ut via SMS till samtliga riksdagsledamöter på måndagen strax efter klockan fyra. Nyheter Idag har varit i kontakt med en av ledamöterna som ber om att få vara anonym.

– Det är klart att det känns obehagligt. Inte minst med tanke på vad som nyss hänt i Paris, säger ledamoten i telefon.

Nedan ser du den text som kommunicerats till ledamöterna via SMS. Nyheter Idag har maskat det telefonnummer dit riksdagsledamöter har höra av sig för frågor.

Till ledamöterna och partigruppskanslicheferna – Underlag för omedelbar information

För kännedom kan Riksdagsförvaltningens ledningsgrupp meddela att det idag har inkommit ett hot mot Sveriges riksdag . I rådande omvärldsläge finns det risk för att den här typen av händelser får stor uppmärksamhet i media. Av den anledningen vill vi informera om att hotet hanteras enligt Riksdagsförvaltningens väl inarbetade rutiner i samverkan med Säkerhetspolisen. Verksamheten kommer att bedrivas som vanligt i riksdagen och Riksdagsförvaltningen. Har du frågor kontakta [telefonnummer borttaget, reds. anm].

Till tidningen Aftonbladet bekräftar SÄPO att ett hot riktats mot Sveriges riksdag. Enligt hotet ska det verkställas under morgondagen. Arbetat i riksdagen uppges fortsätta som vanligt, trots hotbilden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag