Här är Sveriges minsta bil till salu

  • Tisdag 10 jun 2014 2014-06-10
E-post 0

HELSINGBORG Sveriges minsta bil är nu till salu på blocket, en ombyggd mini med ynka två meter från kofångare till kofångare. – Jag har fått över tio samtal och sju mail, bara två timmar efter att annonsen publicerats, berättar Philip för Nyheter Idag.

Bilen är en ombyggd ”Mini”, det vill säga det engelska bilmärket som redan från början är en ovanligt liten bil. Nu säljs den på blocket av Philip Forss från Helsingborg. Anledningen kan tyckas något märklig till försäljningen.

– Jag har inte plats i garaget för den, berättar Philip i telefon.

”Sveriges minsta bil”

Den lilla blå bilen påstås vara den minsta registrerade bilen i hela landet och Nyheter Idag ser ingen anledning att ifrågasätta de uppgifterna. Under huven är blickfångaren bestyckad med en 1275 cc minimotor och det räcker mer än väl för att hänga med på motorvägen.

– Jag har kört i 150 kilometer i timmen med den.

När vi pratar med Philip om bilen visar det sig att Hertz biluthyrning även haft bilen i sin ägo tidigare. Det var i PR-sammanhang den har använts, vilket kanske inte förvånar någon.

– Det är en unik bil helt klart.

Väcker stort intresse

Trots att bilen tar sådan liten plats känner sig Philip nu tvungen att sälja ögonstenen. Och att sälja bilen lär inte bli svårt, intresset har redan varit stort erfar Philip.

– Jag har fått över tio samtal och sju mail bara två timmar efter att jag publicerat annonsen, berättar Philip för Nyheter Idag.

Risken är stor att Philip kommer sakna bilen, men i hans garage finns redan andra ögonstenar som också behöver uppmärksamhet. Bland Philips bilder på Facebook hittar vi även två motorcyklar samt en upphottad Mercedes CLA modell ”värsting”.

– Man kan ju inte ha allt, avslutar Philip Forss i telefonen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag