Här är tuttbilderna på nya kulturministern

  • Fredag 3 okt 2014 2014-10-03
E-post 2670

STOCKHOLM Sveriges nya kulturminister Alice Bah Kuhnke gjorde ett utvik för ungdomstidningen OKEJ på 90-talet. Givetvis har Nyheter Idag letat rätt på bilderna som alla pratar om!

I dag blev det klart med regeringens nya ministrar. I rollen som kulturminister ser vi Alice Bah Kuhnke, tidigare känd från TV men som sedermera arbetat som generaldirektör för Ungdomsstyrelsen. Mindre känt är det vågade 90-talsutviket i tidningen OKEJ som hon gjorde i ett försök att visa upp en ny sida av sig själv.

”Jag får killarna jag vill ha”

I tidningen intervjuas den då 25-årige Alice Bah, innan hon la till namnet Kuhnke, om bakgrunden till utviket och hennes inställning till raggning.

”I ”Nilecity” gjorde Robert Gustafsson en sketch som gick ut på att Alice Bah*, 25, är det osexigaste som finns. I verkligheten har hon aldrig fått nobben av en enda kille som hon velat ha. […] – Går jag bara in för det tillräckligt mycket, så blir det som jag vill, säger hon och får det att låta självklart.”

Ser positivt på den nya kulturministern

Det är inte bara redaktionen på Nyheter Idag som är positivt överraskade över valet av kulturminister. Även Victoria Kawesa från feministiskt initiativ uttrycker glädje över att Kuhnke nu blivit minister.

– Från Lena A. Liljeroth, som medverkar i rasistiska objektifieringar av svarta kvinnokroppar, till Alice Bah Kuhnke som kulturminister, hurra, skriver Kawesa på twitter.

På redaktionen önskar vi Alice Bah Kuhnke lycka till i rollen som kulturminister – och vi hoppas såklart på att kulturpolitiken framöver ska innehålla mer naket, och inte mindre!

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag