Här attackeras Salwan Momika i centrala Södertälje

Bild: Faksimil TikTok
  • Måndag 21 aug 2023 2023-08-21
E-post

Minst två filmer som började spridas på sociala medier på måndagen visar hur koranbrännaren Salwan Momika, som bor i Järna utanför Södertälje, attackeras av en man utanför tingsrätten i centrala Södertälje.

Mannen som attackerar Momika på filmerna ser ut att vara yngre och av utländsk härkomst. Han har boxningshandskar på sig och utdelar både slag och sparkar mot Momika, som försöker försvara sig. Minst ett slag träffar Momika i ansiktet.

Till slut tar Momika tag i en skylt som han använder för att försvara sig. Enligt en användare på TikTok är mannen som attackerar Momika en kristen syrian, vilket också är den allra största invandrgruppen i Södertälje.

@ilhansenses99

En syrian ortodox slår salwan i södertälje

♬ originalljud – Ilhansenses99

En annan film, som delas från TikTok på plattformen X av fotografen Roger Sahlström, visar slagsmålet från en annan synvinkel. Det är även ett längre klipp, där det framgår att Salwan Momika lyckas jaga iväg den attackerande mannen när han beväpnar sig med en skylt som tillhygge.

Enligt Samnytt har polisen inte gripit någon för attacken, men inlett en förundersökning om misshandel.

Läs även: Migrationsverket bekräftar utredning om Salwan Momikas uppehållstillstånd

Läs även: Torterades i Irak – fick inte bränna koranen i Sverige

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag