Här attackeras skola i Frankrike av knivbeväpnad – en död, två allvarligt skadade

Bild: Faksimil Twitter
  • Fredag 13 okt 2023 2023-10-13
E-post

En lärare har dödats och två personer har skadats allvarligt i en knivattack mot en skola i Arras i Frankrike på fredagen, rapporterar France 24.

Den misstänkte gärningspersonen har gripits av polis, och Frankrikes president Emmanuel Macron är på väg till Arras enligt France 24.

Enligt uppgifter i franska medier är den gripne en tidigare student på den attackerade skolan. Mannen är i 20-årsåldern och ska vara tidigare känd av underrättelsetjänsten och med på en lista över radikaliserade personer.

Enligt franska BFMTV ska gärningspersonen ha ropat ”allahu akbar” under attacken. BFMTV uppger att den dödade är en lärare i litteratur, och de två övriga skadade ska även vara personal på skolan.

– Vi skulle lämna klassen för att gå till matsalen, vi såg killen med två knivar attackera läraren som var blodig. Han försökte lugna ner honom och skydda oss. Han sa åt oss att gå, vi förstod inte riktigt, vi sprang och andra gick upp igen, berättar en elev på skolan för La Voix du Nord.

Naima Moutchou, vicepresident i franska underhuset, säger att nationalförsamlingen ”uttrycker sin solidaritet och sina tankar med offren, deras familjer och utbildningsväsendet när vi får veta att en lärare har dödats och flera andra skadats”.

Den islamistiska terroriströrelsen Hamas har tidigare uppmanat till terrordåd på fredagen, men det är för närvarande inte fastslaget att skolattacken har ett samband.

En film som sprids på sociala medier uppges vida delar av händelseförloppet. Där ser man hur en person angriper ett flertal andra personer, bland annat en person som försöker värja sig med vad som ser ut som en stol.

Läs även: BBC vägrar kalla Hamas för ”terrorister”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag