Här bajsmulades den unga Stockholmstjejen i ansiktet – Polisen sket i att komma

Rester av bajspajen som låg kvar på marken när Nyheter Idag anlände till platsen. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 25 maj 2015 2015-05-25
E-post 218

KÄRRTORP Mitt på ljusa dagen utsattes en kvinna för en brutal bajsattack rakt i ansiktet i Stockholmsförorten Kärrtorp. Men trots överfallet sket polisen i att komma. – Det här är ett ofredande, kanske en misshandel, och då ska en bil vara på plats om det finns en ledig patrull, säger närpolischef Kristina Forsgren.

Klockan var ungefär 13 på söndagen när den unga kvinnan promenerade på en skogsstig i närheten av Kärrtorps IP.

Från Bagarmossenhållet kommer plötsligt en för kvinnan okänd man cyklande. Helt utan förvarning trycker han upp en påse människobajs i hennes ansikte, och trampar sedan snabbt därifrån.

Enligt tidningen StockholmDirekt, som först rapporterade om händelsen, har den unga kvinnans pappa beskrivit påsen som en ”bajspaj”, då mannen rullat ner dess kanter.

Polisen ville inte komma

Av vad som hittills framkommit om attacken bevittnades den inte av någon annan än gärningsmannen och offret själva. Turligt nog passerade två andra kvinnor platsen kort efter dådet, och kunde således hjälpa den attackerade tjejen.

– Men när de ringer 112 säger de att det här inte är något för dem, att de inte bryr sig om det. De hänvisar till 114 14. När de ringer dit så tar de upp en polisanmälan via telefon men skickar ingen patrull, berättar pappan för StockholmDirekt.

Till lokaltidningen säger Bagarmossens närpolischef, Kristina Forsgren, att hon tycker att attacken är förskräcklig och att hon ska prata med de berörda poliserna.

– Jag ska ta kontakt med de berörda poliserna och kolla om det finns liknande fall med en attackerande bajsgubbe. Det är förskräckligt. Och jag är mycket förvånad över att en polispatrull inte skickats till platsen. På polisindividnivå kan jag säga att jag tycker det låter väldigt konstigt. Det här är ett ofredande, kanske en misshandel, och då ska en bil vara på plats om det finns en ledig patrull.

Då attacken var över lika fort som den startade, hann offret inte skaffa sig någon uppfattning om hur bajsmannen såg ut. Vad man i nuläget vet är att förövaren är 30 eller 40 års åldern, och att han trampade runt på en cykel och var klädd i kläder som beskrivs som normala. Även hans utseende skulle, enligt polisen i Bagarmossen, ha varit ”normalt”.

Nyheter Idag har under kvällen, utan framgång sökt en representant för det lokala poliskontoret i Bagarmossen för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag