”Har Björklund blivit galen?” – Twitterkris efter presskonferensen med Åkesson

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 3 maj 2019 2019-05-03
E-post 1119

Dagens gemensamma presskonferens mellan Jan Björklund och Jimmie Åkesson väcker starka reaktioner i det vänsterliberala lägret, men även debattörer mer högerut kan inte låta bli att yttra syrliga kommentarer på Twitter. Nyheter Idag har sammanställt en lista på hur tongångarna låter i olika politiska läger.

Det går fort i hockey och än värre är ibland svensk politik. För inte så länge sedan slöts Januariöverenskommelsen mellan S, MP, C och L med passivt stöd av V, med ett enda syfte: att hålla SD utanför all form av inflytande i svensk politik. Några månader senare står Liberalernas partiledare Jan Björklund och håller en gemensam presskonferens med SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Inte helt oväntat väcker dagens presskonferens starka reaktioner på Twitter. Det är inte innehållet i sak som kritiseras, utan att att Björklund över huvud taget håller en presskonferens tillsammans med Åkesson. Nyheter Idag har listat ett antal reaktioner från olika politiska läger.

Den liberale debattören Csaba Perlenberg kallar presskonferensen ”en historiskt dålig manöver”.

Den politiska chefredaktören på Svenska Dagbladet Tove Lifvendahl är sådär borgerligt torr som bara hon kan vara.

Betydligt mer dramatiska ord kommer från Helle Klein, präst och vänsterdebattör. Hon undrar om Björklund ”blivit galen” och menar att dagens presskonferens är obegriplig.

Benjamin Dousa är ordförande i MUF och kan inte låta bli att skicka en giftpil mot Björklund.

Dousas konkurrent på högerkanten Martin Hallander, förbundsordförande i KDU, kan inte heller låta bli att raljera.

Robert Wettersten presenterar sig som ”kommunist” på sin Twitter och uppger att han skriver för tidningen Proletären. ”Sluta gulla med liberaler!” lyder hans uppmaning.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag