Här brinner Rinkeby

Här brinner en skola i Rinkeby vid ett tidigare tillfälle. Arkivbild. Foto: Stefan Reinerdahl
  • Söndag 1 jun 2014 2014-06-01
E-post

Ett massivt släckningsarbete inleddes vid 01.30-tiden i natt efter att en förskola i Rinkeby fattat eld och brunnit ned till grunden. Vid 02.45 larmades räddningstjänst och polis till ytterligare en brand i den närbelägna förorten Blackeberg där en butik stod i lågor. Nyheter Idag var på plats och följde myndigheternas arbete.

I Rinkeby eldhärjades Bredbyskolan, som är en förskola, mycket svårt och räddningstjänstens prognos är att fastigheten kommer att brinna ned till grunden. Ett flertal brandbilar samt polis fanns på plats för att hålla situationen under kontroll.

– Bedömningen är att byggnaden inte går att rädda, sade Peter Asp, befäl vid polisens ledningscentral i Stockholm, över telefon vid 03-tiden natten mot söndagen.

Även i Blackeberg i Bromma tvingades polis och räddningstjänst rycka ut efter att en butikslokal fattat eld vid 02.45-tiden. När Nyheter Idag anlände till platsen stod en butikslokal med krossat skyltfönster och polis som spärrat av platsen. En mindre brand hade ägt rum i anslutning till detta, men den hade aldrig hunnit sprida sig vidare i byggnaden.

Enligt polisen är orsaken till de båda bränderna inte känd. Inga personer har gripits och tekniker ska nu utreda om någon av bränderna kan vara anlagda.

Några angrepp med exempelvis stenkastning har inte myndigheterna blivit utsatta för den här gången, enligt Peter Asp.

Nedan ser du video från skolbranden i Stockholmsförorten Rinkeby inatt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag