Här brister det för L-politikern när HBTQ-certifiering ifrågasätts

Örebro kommunfullmäktige Foto: Örebro kommun
  • Onsdag 24 mar 2021 2021-03-24
E-post 837

ÖREBRO Det bjöds på full kalabalik, slagfärdiga repliker och massor av känslor på Örebro kommunfullmäktige när Örebropartiets motion om att stoppa HBTQ-certifieringen i kommunen debatterades på tisdagen. En av de inblandade politikerna fick svårt att hålla tårarna tillbaka. – Jag blir oerhört provocerad, sade Ulrica Solver Gustafsson (L).

Kommunfullmäktige i Örebro avslog på tisdagen en motion från det lokala Örebropartiet om att stoppa HBTQ-certifieringar. Men inte förrän man haft en spänstig och bitvis känslosam digital debatt på onsdagens kommunfullmäktigesammanträde.

Örebropartiets motion lämnades in redan i mars 2019. Först två år senare debatterade och röstade kommunfullmäktige om den. I motionen föreslår Örebropartiet att utbildningar och certifieringar – som ofta köps in från RFSL – stoppas. Argumentet från Örebropartiet är att pengarna kan användas till bättre saker.

– Det är ett avlatsbrev som ni köper för örebroarnas skattepengar för att ni ska kunna känna er lite bättre för er. Så att ni ska kunna säga att vi som vill lägga pengar på kärnverksamhet är någon form av homohatare. Det är sjukt. Vi ska inte lägga pengar på sånt, sade Markus Allard, gruppledare för Örebropartiet, under debatten.

Läs hela artikeln! Prova en prenumeration för 69 kronor i månaden.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag