Här brottas sverigedemokrater med misstänkt flaggtjuv

  • Onsdag 20 aug 2014 2014-08-20
E-post 0

VALET 2014 Tidigare idag uppstod handgemäng i Karlstad när en ung man tog en flagga från Sverigedemokraterna samtidigt som Gudrun Schyman höll tal. – Han skrek ”jävla fittor” och sparkade omkring sig, berättar Anton Hedlund som ingrep mitt i dramatiken.

Det blev en dramatisk dag för Anton Hedlund när han stod vid sverigedemokraternas valstuga i centrala Karlstad för att dela ut flygblad. Samtidigt som en ung man tog deras flagga stod partiledaren för Feministiskt Initiativ en bit bort och höll tal.

– Vi lyssnade på Gudrun Schyman samtidigt som vi stod vid vår valstuga. Då kommer en ung man springande, tar tag i vår flagga och springer iväg med den. Vi var några stycken som sprang efter och försökte få tag i honom, berättar Hedlund i telefon för Nyheter Idag.

Gick baklänges och fäktade med flaggan

Hedlund, som är både vice ordförande för SDU Värmland och kandiderar för Sverigedemokraterna i kommunen, försökte direkt att få tillbaka flaggan som nyss hade fått fötter. Och det blev dramatiskt får vi veta när Hedlund berättar vad som hände.

– När vi kommer ikapp, i höjd med en uteservering, vänder han sig om och använder flaggan för att försöka mota bort oss. Vi fortsatte konfrontera och han backar och går in i ett cykelställ, sen fortsätter han att backa mellan uteserveringen och cykelstället. Samtidigt fäktar han mot oss med flaggan.

– Samtidigt smet två partikamrater runt och kom upp bakom den flaggfäktande unge mannen. Vi var fyra stycken som höll fast i honom. En tjej från ungdomsförbundet tog hand om flaggan och vi som höll i grabben väntade på att polisen skulle komma.

Sade den här grabben någonting?

– Han skrek ”jävla fittor” och så sparkade han omkring sig. Jag tror han ropade något om ”fascistsvin”, men jag är lite osäker på det.

Innan vi lägger på luren får vi veta att samma person ska ha tagit en flagga även igår, enligt partikamrater till Anton Hedlund.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag