Här byggs för 83 lägenheter – till nyanlända familjer

Foto: Google Maps
  • Onsdag 8 jul 2020 2020-07-08
E-post 12134

STOCKHOLM Det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem har inlett bygget för att sätta upp modulhus med 83 lägenheter öronmärkta för nyanlända familjer. Det rapporterar lokaltidningen Mitt i.

Modulbostäderna ska ligga längs Spångavägen/Kopparbacken i området Beckomberga i nordvästra Stockholm. Under sommaren ska man ägna sig åt mark- och grundläggningsarbeten för att sedan montera husen.

Det ska alltså bli 83 lägenheter som hyrs ut med korttidskontrakt till familjer som fått uppehållstillstånd.

– Det blir större lägenheter till familjer och inte ensamhushåll. Erfarenheten visar att av de nyanlända som anvisas till Stockolm är över 80 procent i familj, har Anna Mölgård, samordnare för bostäder till nyanlända, tidigare sagt till Mitt i.

När projektet fick bygglov 2016 var grannar bekymrade över att boendet skulle bli för stort. Beslutet överklagades men fick till slut tummen upp trots grannarnas synpunkter.

– Jag kan tänka mig att de som överklagade bygglovet kan ha synpunkter nu också, men erfarenheten säger att när lägenheterna väl är inflyttade och allt är klart så upplever man snarare en större trygghet i att det bor människor i ett upplyst område än att bo nära ett mörkt och obebyggt område, har Anna Mölgård tidigare sagt.

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag