Har du Windows 8? Då får du Windows 9 HELT gratis

Känd från Microsoft: Gamla chefen Bill Gates. Foto: Andy Mettler
  • Måndag 29 sep 2014 2014-09-29
E-post

STOCKHOLM Kommande operativsystemet Windows 9 kan bli gratis, rapporterar Sweclockers som hänvisar till Microsofts indonesiska kontor. Reaktionerna är däremot ljumma. – Även gratis skräp är skräp, skriver en kritiker på twitter.

Windows 8 blev aldrig den succé som Microsoft hoppats på. Det radikalt förändrade touch-interfacet har förvirrat många konsumenter och försäljningen har varit därefter. Microsoft är medvetna om problemet och gör nu en helomvändning. Kommande Windows 9 kommer nämligen bli helt gratis för alla som har Windows 8, erfar Sweclockers.

Det nya operativsystemet kommer bygga vidare på Windows 8 men med vissa betydande förändringar. Det kommer att bli möjligt att starta upp till det klassiska skrivbordet direkt, något inte gått att göra tidigare och som varit föremål för kritik. Ett annat kärt återseende kommer att vara den klassiska startmenyn som gör en comeback. Namnet på det nya systemet ryktas bli ”Threshold” som på svenska översätts till det något mindre spännande ”Tröskel”. Allt detta enligt Techradar  som också uppger att en presentation av Windows ”Tröskel” kommer att hållas den 30 september i år. Releasedatum uppges till 2015.

Svenska användare gör inte vågen

På de svenska sociala medierna råder ingen större upphetsning. Så här skriver Peter på Twitter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag