Här fångas skottdramat på film – 20 döda i terrordåd på nattklubb i USA

  • Söndag 12 jun 2016 2016-06-12
E-post

USA En massskjutning har inträffat på en nattklubb i Orlando, Florida, i södra USA där minst 20 personer mist livet och minst 42 har skadats, rapporterar flera medier. Myndigheten FBI klassar det som ett terrordåd. Den misstänkte heter Omar Mateen, 29 år. – Jag hörde 20, 40, 50 skott, säger ögonvittnet Jon Alamo enligt Associated Press.

Det brutala masskjutningen inträffade på en nattklubb där mer än 300 personer vistades, rapporterar nyhetsbyrån AP. Polisen i USA utreder händelsen som ett terrordåd och enligt flera medier har den 29-årige Omar Mateen pekats ut som misstänkt för terrordådet. Han ska ha dödats i samband med SWAT-polisernas insats.

Över 20 personer ska ha avlidit och minst 42 personer är skadade. Ögonvittnen berättar i sociala medier hur de kastade sig på golvet och försökte fly från platsen.

”Människorna på dansgolvet och vid baren kastade sig ned på golvet och några av oss som var i närheten av baren lyckades ta oss ut via gården och bara sprang”, skriver en person på nattklubbens Facebooksida.

Flera skott i rad hörs i den dramatiska videon

På Youtube har en video publicerats av ett ögonvittne som enligt egen utsago befunnit sig på platsen. I videon syns flera polisbilar på en väg och i bakgrunden hörs flera skott avlossas samt människor som skriker i panik.

– De skjuter fram och tillbaka, säger ögonvittnet som filmar inifrån sin bil.

Troligtvis är det eldutväxling mellan poliser och den misstänkte gärningsmannen som fångats av videokameran. FBI utreder om det händelsen, som inträffade på en nattklubb för sexuella minoriteter, kan ha kopplingar till islamism.

I ett videoklipp publicerat på Twitter berättar polisen i Orlando att de 42 skadade förts till sjukhus.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag