Här fejkar ministern orossamtal om SD

Foto: Twitter
  • Torsdag 15 Nov 2018 2018-11-15
E-post 4581

Handelsminister Ann Linde – kritiserad av KU efter Transportstyrelseskandalen – avslöjas på Twitter med att fejka telefonsamtal till oroliga socialdemokrater.

Ann Linde har tweetat en bild på sig själv där hon skriver att hon ringer nya medlemmar och att många är oroliga för SD och högerinflytande. En tweet som gillas av bland annat Axel Hallberg, språkrör för Grön Ungdom.

Men den skarpögde Twitteranvändaren Victor Björklund konstaterar att det är något märkligt med bilden – telefonen är inte i samtalsläge. Björklund ställer sedan en fråga hur det går med de 80 000 utvisningar som Ann Lindes förre chef Anders Ygeman trodde att det kunde bli tal om efter den massinvandring som skett efter 2015.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Det är inte första gången Ann Linde är i blåsväder. Hon fick hård kritik för att hon satte på sig slöja när hon tillsammans med Stefan Löfven gjorde ett statsbesök i Iran i februari 2017 och träffade landets president Rouhani.

”Goda kontakter är särskilt viktigt nu när Sverige har tagit plats i FN:s säkerhetsråd. Sverige och Iran har nära band, också genom den stora iranska diasporan i Sverige”, skrev regeringen själva om resan på sin hemsida.

Innan hon blev handelsminister var Ann Linde statssekreterare åt dåvarande inrikesminister Anders Ygeman. Både hon och Ygeman, samt infrastrukturministern Anna Johansson och statsminister Stefan Löfven fick kritik av konstitutionsutskottet efter Transportstyrelseskandalen som DN avslöjade.

För ingen av ministrarna har KU-kritiken lett till några allvarliga konsekvenser. Ygeman är numera gruppledare för Socialdemokraterna och Anna Johansson toppade riksdagslistan för Socialdemokraterna i Göteborg.

Läs mer: Stefan Löfven prickas för sjunde gången av konstitutionsutskottet – värste statsministern någonsin

Transportstyrelseskandalen handlade bland annat om att när IBM tog över driften av datasystemen för Transportstyrelsen struntade man i säkerhetskontroller av utländsk personal. Trots varningar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag