Här festar Lexbase VD:n på Stureplan – jagas samtidigt av polis

  • Lördag 7 jun 2014 2014-06-07
E-post

LEXBASE Polisen har försökt nå Jonas Häger, VD på Lexbase, för delgivning om förtal utan att lyckas. Enligt en källa till Nyheter Idag befann sig Häger på lyxkrogen Sturehof under fredagskvällen, där han syntes tillsammans med ett sällskap.

När sajten Lexbase lanserades skapades stor kontrovers i medier. I huvudsak erbjuder Lexbase en tjänst där domar från till exempel tingsrätt blir sökbara på internet. Verkställande direktör i Lexbase, Jonas Häger, har varit mycket svår att nå för både medier och myndigheter.

– Polisen i Stockholm söker sajten Lexbases ägare Jonas Häger för delgivning av två enskilda åtal om grovt förtal, skriver Helsingborgs Dagblad den 30:e maj.

Festade på Stureplan

Enligt en källa till Nyheter Idag befann sig Jonas Häger i Stockholm på nationaldagen, närmare bestämt lyxkrogen Sturehof. I en mörk kavaj med vit skjorta under och kortklippt hår ska han enligt uppgifter ha suttit på Sturehofs uteservering.

– Jag vet till hundra procent att han befinner sig på Sturehof tillsammans med några andra skumma typer, förklarade en källa som vill vara anonym till Nyheter Idag under fredagskvällen.

Vår källa gav en trovärdig förklaring på hur hen kan vara säker på att Häger befann sig på Stureplan, men på grund av löfte om anonymitet kan Nyheter Idag inte redogöra detta i detalj. Nyheter Idag tog bilder på den person som utpekas som Jonas Häger och vår källa bekräftar att det är samma person.

– Ja, det syns tydligt att det är Jonas som är på bilderna. Inget snack om den saken, säger källan när hen får se bilderna.

Många frågetecken om Lexbase

På flera internetforum diskuteras och kartläggs vilka som ligger bakom Lexbase, men några konkreta bevis har vi inte funnit hittills när vi granskat Lexbase. Däremot har Häger tidigare bekräftat att han inte är ensam om projektet. I en intervju med Svenska Dagbladet som publicerades den 12:e Februari fick han bland annat frågan om var finansieringen till Lexbase kommer ifrån.

– Jag fick kontakt med externa finansiärer som har hjälp med det kapitalet som behövs för att starta upp den här tjänsten. De som finansierat företaget vill hålla sig anonyma, uppger Häger till SvD.

Nyheter Idag kan inte se att Jonas Häger talat med media efter intervjun med Svenska Dagbladet i Februari. När vi pratar med polisen har de inga uppgifter om att de hittills lyckats få kontakt med Häger.

Vi har utan framgång sökt Jonas Häger för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag