Här filmas de knivbeväpnade rånarna i Stockholm

Foto: Faksimil ur video från Facebook
  • Fredag 19 sep 2014 2014-09-19
E-post 137

STOCKHOLM Här filmas de knivbeväpnade rånarna mitt i centrala Stockholm när de stjäler cigaretter ur en lastbil. – Lägg dig ner, lägg dig ner, skriker en person mitt i dramatiken när maskerade personer lastar kartonger i en skåpbil.

Under morgonen pågick ett rån vid Bagartorpsringen, Järva i norra Stockholm som filmades av vittnen till händelsen. I videon ser vi flera maskerade personer lasta kartonger i en skåpbil. När Nyheter Idag kontaktar polisens länskommunikationscentral får vi veta att gärningsmännen hade med sig två skåpbilar.

– De hade två stycken skåpbilar, men blev fråntagna nyckeln till en av dem. Det var en ledig polis som tog nyckeln, berättar Sven-Erik Olsson, pressinformatör hos polisen.

Ingen ännu gripen

Trots att händelsen är filmad och att även stillbilder ska ha tagit på de misstänkta gärningsmännen är ingen ännu gripen. Men polisen här ändå hoppfull om att kunna få tag i personerna i videon.

– Spaningsläget är förhållandevis gott och det finns även annan teknisk bevisning, förutom filmerna, förklarar Sven-Erik Olsson.

Enligt polisen är det fyra gärningsmän som hotat en lastbilschaufför med kniv och kofot i samband med att tobaksvaror lastats ur en lastbil. När gärningsmännen åkte iväg från platsen ska de även ha kastat ut fotanglar vid in och utfarten till platsen där rånet ägde rum.

Nedan ser du en video på rånet som just nu sprids i sociala medier.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag