Här filmas den ihjälskjutne mannen efter terrorhotet mot fransk polisstation

Här ligger den skjutne mannen på livlös på rygg. Foto: Faksimil Youtube
  • Torsdag 7 jan 2016 2016-01-07
E-post 0

FRANKRIKE Under torsdagen sköts en knivbeväpnad man till döds utanför en polisstation i norra delen av Paris efter att ha skanderat ”Allahu akbar” på årsdagen efter terrordådet mot Charlie Hebdo. Dramatiska videobilder visar när en bombrobot närmar sig den livlösa mannen som ligger på rygg.

Under torsdagen gick en man beväpnad med kniv till attack mot poliser på en polisstation i norra Paris. I samband med attacken ska mannen skanderat ”Allahu akbar” enligt flera medier. Strax därpå sköts han ihjäl av fransk polis. Enligt nyhetsbyrån Reuters ska terrorstatens flagga påträffats bland mannens tillhörigheter samt ett brev där IS tar på sig skulden för attacken.

I samband med knivattacken ska en polis ha blivit skadad enligt franska medier. Efter att mannen blivit skjuten ska polisen undersökt kroppen med en bombrobot då gärningsmannen bar var som såg ut att vara ett bombbälte. Senare har det visat sig handla om en attrapp enligt nyhetsbyrån AFP. Händelsen inträffade på årsdagen efter terrordådet mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo, den 7 januari 2015.

Senare under 2015 inträffade det betydligt mer blodiga terrordådet där över 100 personer sköts ihjäl i Frankrike, ett dåd som även det ska ha utförts av sympatisörer till terrorstaten IS. Sedan dess har myndigheterna i Frankrike arbetat intensivt med att förebygga och avvärja terrorhot mot landet och efter dagens händelse har hundratals människor evakuerats i närheten av polisstationen.

Videobilder som förefaller vara filmade med en mobiltelefon visar en livlös kropp ligga på rygg. Bredvid kroppen närmar sig en bombrobot för att undersöka vad man trodde var ett bombbälte.

Nedan ser du videon filmad från platsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag