Här filmas slagsmålet under ungdomsfestivalen i centrala Stockholm

  • Söndag 18 aug 2019 2019-08-18
E-post 684

Dramatiska videobilder från Nybrokajen i centrala Stockholm visar en grupp ungdomar i fullt slagsmål. Bilderna dök upp under gårdagen, den sista dagen som ungdomsfestivalen ”We Are Sthlm” äger rum bara ett stenkast från platsen där slagsmålet bryter ut.

Ett tiotal ungdomar fastnar på en mobilfilm när de står vid Nybrokajen, i närheten av Raoul Wallenbergs torg. De dramatiska videobilderna visar hur fyllt slagsmål bryter ut samtidigt som bilar passerar precis intill. Videoklippet publicerades i sociala medier under gårdagen den 17:e augusti och kommenteras av en Twitteranvändare med orden ”live n direct”.

Samma dag, bara ett stenkast från platsen, ägde ungdomsfestivalen We Are Sthlm rum. Poliser som Nyheter Idag talat med tidigare år, och som arbetat på festivalen, vittnar om stora problem med ensamkommande ungdomar. De vittnesmålen beskriver att både sex- och våldsbrott är förekommande i samband med festivalen.

I ett pressmeddelande inför årets We Are Sthlm-festival lovade polismyndigheten att sätta särskilt fokus på narkotika och sexuella ofredanden.

– Som tidigare har vi även i år en nära samverkan med arrangören Stockholms stad och tillsammans har vi tagit fram en gemensam lägesbild. Den gemensamma ambitionen nu är att alla besökare ska uppleva att det blir en trygg och säker festivalvecka, säger polisens kommenderingschef Torgny Söderberg.

Kvällstidningen Aftonbladet berättar att två anmälningar om våldtäkt kommit in i samband med evenemanget. Även ett tiotal anmälningar om sexuellt ofredande har inkommit till Stockholmspolisen. Enligt uppgifter till tidningen har våldtäkterna även dokumenterats av övervakningskameror.

Nyheter Idag har talat med Anders Mattsson vid polisens ledningscentral i Stockholm. Han har på söndagskvällen inga uppgifter om anmälningar kommit in om misshandel vid Nybrokajen. Nyheter Idag har lyckats lokalisera platsen där slagsmålet äger rum genom att jämföra videobilderna med bilder ur Google maps.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag