Här flyr de i panik – Sekunderna efter terrordådet

  • Fredag 7 apr 2017 2017-04-07
E-post 63

STOCKHOLM Dramatiska videobilder visar hur människor flyr sekunderna efter det befarade terrordådet i centrala Stockholm. En kort stund senare uppmanar tungt beväpnade poliser allmänheten att omgående lämna området. – Det är för er egen säkerhet, gå nu, fort som fan! ropar en polis åt en grupp människor.

Under fredagkvällen står det klart att minst fyra personer dött i vad som misstänks vara en terrorattack där en lastbil uppges ha kapats och sedan kört in i en folkmassa. Lastbilen rusade fram på Drottninggatan och kraschade in i varuhuset Åhlens. Bilder, som Nyheter Idag tagit del av, visar människor som delats mitt itu där kvarlevorna ligger utspridda på asfalten.

Videobilder från mobiltelefoner visar paniken när människor flyr från platsen i centrala Stockholm. En polisman, men tung beväpning, uppmanar människor att omgående lämna platsen.

– Det är för er säkerhet, gå nu, fort som fan! ropar han.

Tungt beväpnad polis spärrade av stora delar av centrala Stockholm och flera vitala funktioner för staten, som Riksdagen och Rosenbad, var omringade av tungt beväpnad polis. När Nyheter Idag anländer till centrala Stockholm cirkulerar ett stort antal polisfordon och tungt beväpnad polis.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag