Här förs misstänkt gärningsman bort av polis efter mordförsök på flicka

Bild: Faksimil flashback/Ankara/CC BY-SA 3.0
  • Torsdag 2 mar 2023 2023-03-02
E-post 0

En flicka har knivhuggits vid Brunnsparken i centrala Göteborg. Flickan ska ha knivskurits i halsen och magen, enligt uppgifter till Aftonbladet. Skadeläget för flickan uppges vara allvarligt.

– Den unga flickan som blev knivskuren körs med ambulans till Drottning Silvias sjukhus, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, till tidningen.

Även en anhörig till flickan har fått knivskador på ena armen. Den anhöriga är inte allvarligt skadad, men har åkt med ambulansen till sjukhuset, uppger polisen.

Polisen larmades till platsen vid 12.35 och har gripit en misstänkt gärningsman på plats.

– Gärningsmannen som ska ha gjort det här grips på platsen ganska omgående, han är i 35-årsåldern, säger Thomas Fuxborg,

En användare på Flashback forum, som säger sig ha bevittnat delar av händesleförloppet, uppger att den svårt skadade flickan ser ut att vara i tonåren med svenskt utseende, medan den anhöriga med lindriga skador är en kvinna som ser ut att vara i 60-årsåldern.

Flashbackanvändaren har även laddat upp ett foto som uppges föreställa gärningsmannen som omhändertas av polis.

Aftonbladet uppger i en senare version av sin artikel att den knivskurna flickan är i tioårsåldern och att man inte ser någon koppling mellan henne och den misstänkta gärningsmannen.

– I nuläget har vi faktiskt ingenting som tyder på att de har känt varandra eller någonting sånt. Han kommer naturligtvis att förhöras och är misstänkt för försök till mord i två fall, säger Fuxborg.

Polisen säger till Expressen att flera personer ur allmänheten grep mannen innan polisen kom till platsen.

– Det är lyckligtvis så att flera personer ur allmänheten lyckades gripa den här mannen. Polisen kommer till platsen och kan överta det här gripandet, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler till tidningen.

Enligt Expressens kartläggning av den misstänkta mannen har han ett digert brottsregister, och har bland annat dömts för rån, våld och stölder, brott som skett i både Sverige och utlandet.

Under vintern dömdes han för att ha stulit en dator i en butik nära platsen där dagens dåd skedde, men slapp fängelse då frivården ansåg att det skett en ”påtaglig förbättring” i hans annars kriminella liv.

”Tingsrätten anser att en skyddstillsyn kan bidra till att NN inte begår nya brott”, skrev domstolen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag