Här går flyktingbarnen till attack mot polisen – Med snöbollar

Foto: Youtube
  • Lördag 9 jan 2016 2016-01-09
E-post

SERBIEN Ett videoklipp som de senaste dagarna fått stor viral spridning på internet visar flyktingbarn i ett lättsamt snöbollskrig mot en serbisk polisman. Enligt Independent har hundratusentals människor sett videoklippet på Facebook och Youtube.

Videon är filmad av Nemanja Bozovic, som arbetar på ett asylboende i Serbien nära den kroatiska gränsen, och laddades upp på Facebook i tisdags. Ett dussintal barn i klippet, som skiljer sig från de flyktingbarn vi är vana vid att se i Sverige då de både är yngre och består av både pojkar och flickor, hjälps åt med att överösa polismannen med snöbollar.

Som hastigast kan tittaren även se hur polismannens kollega hjälper barnen genom att krama snöbollar åt dem så de har något att kasta. Vid något tillfälle tar ett par av barnen den hårt ansatte polismannen i försvar genom att ge honom snö att kasta tillbaka och genom att hjälpa honom försvara sig.

Nemanja Bozovic och flera av de andra vuxna skrattar hjärtligt åt snöbollskriget som utspelar sig framför deras ögon och många har i sociala medier rörts av de hjärtvärmande scenerna.

Enligt den serbiska TV-kanalen N1 tillhör flyktingbarnen i videoklippet syriska familjer som bara stannade temporärt i Serbien. Några timmar senare fortsatte migranterna med tåg till Kroatien för att därifrån ta sig vidare till länder som Österrike, Tyskland och Sverige där asylvillkoren är bättre och bidragen högre.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag