Här går mannen till attack i centrala Malmö: ”Vi är säkra på att han var ISIS-sympatisör”

Det blev en hätsk diskussion på platsen med mannen som de uppfattade som ISIS-anhängare. Foto: Privat
  • Lördag 25 jul 2015 2015-07-25
E-post 1203

MALMÖ Under lördagen arrangerade en grupp kurder en demonstration i Malmö med anledning av ett terrordådet i den Turkiska staden Suruç där ett 30-tal miste livet. Mitt under demonstrationen uppstår bråk med en förbipasserande man. – Vi var alla säkra på att det var en ISIS-anhängare, berättar en kvinna som var på platsen för Nyheter Idag.

Under lördagseftermiddagen arrangerades en demonstration vid Triangeln i Malmö med anledning av terrordådet i den Turkiska staden Suruç där ett 30-tal människor miste livet. Händelsen i Suruç föregicks av att en socialistisk ungdomskonferens hade anordnats för att diskutera hur man ska återuppbygga staden Kobane, en stad som kurder lyckats freda från Islamiska Staten genom hårda strider.

Blev bråk: ”Vi var alla säkra på att det var en ISIS-anhängare”

Demonstrationen i Malmö arrangerades av en grupp kurder, men även ungdomar från vänsterpartiet ska ha befunnit sig på platsen, enligt en kvinna i 40-års åldern som befann sig på plats, som Nyheter Idag har talat med. I samband med demonstrationen ska bråk ha uppstått och när Nyheter Idag talar med kvinnan berättar hon att en man uttryckte sig starkt nedsättande om kurder.

– Jag hörde inte exakt vad han sa, men de brukar säga något i stil med att vi är inte människor. Att vi inte är muslimer. Han pratade arabiska. Han frågade vad vi var för grupp, om vi var kommunister och han sade att han hatar dem.

Även om situationen blev hätsk så lyckades demonstranter från den kurdiska gruppen att lugna ner mannen. Senare anlände även polis till platsen, berättar kvinnan.

– Vi var alla säkra på att det var en ISIS-anhängare. Det var hans utseende, uttryck och det han sa, man märker det på dem, konstaterar kvinnan i telefonen.

Vid 19-tiden finns ingen information om att en polisanmälan ska ha upprättats, ej heller finns någon händelserapport från platsen.

– Jag hittar ingen händelserapport på det här ärendet, men det utesluter ju inte att det varit en patrull på plats och tittat till det, säger Nils Norling, pressinformatör hos Malmöpolisen till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag