Här gråter IS-terroristen som ett litet barn efter att ha tillfångatagits av kurder

INTE LIKA TUFF. Denna IS-terrorist grät som ett barn efter att ha tillfångatagits av kurdiska peshmergasoldater.
  • Lördag 5 Dec 2015 2015-12-05
E-post 2015

IRAK Ett videoklipp som visar hur en misstänkt IS-terrorist gråter efter att ha tillfångatagits av den kurdiska peshmergamilisen har fått förnyad spridning den senaste veckan.

Enligt Daily Mail är videoklippet från förra året, men efter att det laddades upp till Youtube igen förra lördagen har det fått förnyad spridning på internet.

Den tillfångatagne mannen sitter ned på ett säte i en ombyggd flakbil, med förbundna ögon och bakbundna händer, medan han högljutt beklagar sig över sin situation.

Filmen är inspelad på okänd plats i Irak och i klippet kan man bland annat som hastigast se den kurdiska flaggan vaja i bakgrunden.

Kurdistans flagga är röd, vit och grön och har en gul sol. Foto: Skärmdump

Kurdistans flagga är röd, vit och grön och har en gul ”kurdisk” sol i mitten. Foto: Skärmdump

Det är oklart varför mannen i klippet gråter, om det är på grund av rädsla eller av fysisk smärta. Enligt Daily Mail ska mannen kort innan filmen spelades in ha fått en elchock med ett elchockvapen, en så kallad taser. Andra spekulerar i att han kan ha blivit skjuten och har en skada i rumpan, där det ser ut som att han skulle kunna vara blodig.

Vad som hände med den misstänkte terroristen efter videoklippet spelades in är oklart, men många spekulerar i att han blev torterad och så småningom avrättad. Sympatierna bland dem som kommenterat videoklippet tycks dock utebli.

”Jag gissar att han bara är tillräckligt tuff för att bränna upp människor levande i burar eller skjuta dem när de är bundna. För det andra tror jag att det där stönande ljudet var ett parningsläte till hans favoritget”, skriver en person hånfullt i en kommentar som fått över 600 gillningar.

Andra föreslår att Europa borde utvisa samtliga återvändande IS-terrorister till kurdiska peshmerga. ”Då får de sitt rätmätiga straff”, tycker en person.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag