Här gråter misstänkte våldtäktsmannen när han häktas

Mamut Saban i rättssalen. Foto: Läsarbild
  • Fredag 21 Dec 2018 2018-12-21
E-post 4452

STOCKHOLM När Mamut Saban från Rumänien meddelas att han häktas, misstänkt på sannolika skäl för två försök till våldtäkt, brister han ut i gråt inne i rättssalen. Enligt uppgifter till Nyheter Idag har Saban ”spelat teater” inne i rättssalen vid Attunda tingsrätt under häktningsförhandlingen.

Rumänen Mamut Saban, född 2001, är misstänkt för två fall av våldtäkt. Det första våldtäktsförsöket inträffade den nionde december i år på Vibblabyvägen i Järfälla kommun. Det andra våldäktsförsöket ägde rum bara tre dagar senare, den tolfte december i år. Denna gång vid Viksjö gård i samma kommun.

På fredagen ägde en häktningsförhandling rum i Attunda tingsrätt där Mamut Saban häktades på den övre misstankegraden sannolika skäl. Uppgifter till Nyheter Idag gör gällande att Saban under häktningsförhandlingen ”spelat teater”. När det står klart att han blir häktad börjar han istället gråta inne i rättssalen.

– Båda våldtäkter avbröts. Det ska finnas flera vittnen som pekar ut samma gärningsman, säger en källa med insyn i ärendet till Nyheter Idag.

Nyheter Idag har även talat med åklagare Kevin Öksuz. Han är fåordig om uppgifterna att det ska finnas flera vittnen som pekar ut Saban som gärningsman.

– Vi håller på att utreda brottet så jag kan jag inte lämna några uppgifter om själva utredningen, säger han till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag