Här greps pistolbeväpnade rånare under stort tumult av butikspersonalen i Hallunda

  • Lördag 30 jan 2016 2016-01-30
E-post 1074

STOCKHOLM Två rånare, varav minst en beväpnad med pistol, gav sig på fel butik i den södra Stockholmsförorten Hallunda under lördagseftermiddagen. Butikspersonalen lyckades brotta ner rånarna varvid polisen kunde ta över gripandet. – Av alla butiker så gav de sig på killen som tränar mest av alla på gymmet, säger en person som arbetar i Hallunda centrum till Nyheter Idag.

Klockan 16:47 fick polisen larm om att ett försök till rån inträffat vid butiken Direkten i den södra Stockholmsförorten Hallunda. Men rånet gick inte som rånarna hade tänkt sig, i butikspersonalen arbetar en rejält stadig kille som ofta tränar på gym.

Trots att rånarna ska varit beväpnade med minst en pistol lyckades personalen brotta ner och hålla fast rånarna, tills polis kunde anlända till platsen och ta över gripandet. De bägge rånarna är nu förda till förvar av polisen för fortsatt utredning.

– Av alla butiker så gav de sig på killen som tränar mest av alla på gymmet, säger en person som arbetar i Hallunda centrum.

När Nyheter Idag anländer till platsen arbetar polisens tekniker med att säkra spår. Strax utanför butiken topsade polisen blodfläckar på ett golv och vid en vägg. På golvet inne i butiken ligger en svart mask, något som Albin Närverberg vid polisens ledningscentral bekräftar har använts i samband med rånet.

Kunde slutat illa – Allt pekar på att pistolen var äkta

Det finns inga uppgifter om att den pistol som påträffats på platsen skulle vara en attrapp, samtidigt påträffade polisen vad som ser ut att vara en tomhylsa inne i butiken, något som stärker bilden av att det var en äkta pistol. Några uppgifter om skottlossning har ägt rum har inte Näverberg, men han poängterar att han inte vill gå ut med sådana uppgifter förrän han fått något bekräftat.

– Den kommer att hanteras precis som om den vore en skarp pistol, säger han.

Med anledning av blodfläckarna på golvet frågade vi även om någon har blivit skadad i tumultet, men några sådana uppgifter har inte Näverberg.

– Nej, det finns ingen sådan uppgift om att någon skulle vara skadad. Det är väl ifall någon av de gripna skulle vara det, säger han.

De gripna rånarna ska vara i 20-årsåldern och händelsen rubriceras som försök till grovt rån.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag